Ένα ανθρώπινο ζωολογικό πάρκο από τον Rémi Gaillard


Με ένα άκρως εύστοχο και έξυπνο τρόπο, ο γάλλος σταρ του Youtube, Rémi Gaillard προσπαθεί να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες που επικρατούν στους ζωολογικούς κήπους.


Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν, ο Gaillard έφτιαξε έναν δικό του ανθρώπινο ζωολογικό κήπο (HumanWorl), αντιστρέφοντας του ρόλους των ανθρώπων με αυτών των ζώων σε αιχμαλωσία. Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην περιγραφή του βίντεο, το εν λόγω πάρκο "εξειδικεύεται στην ανακάλυψη και εξερεύνηση των ανθρώπων".
Κριτικάροντας τα όσα γίνονται στους υδάτινους ζωολογικούς κήπους, ο γάλλος ντύνεται φάλαινα και απολαμβάνει μαζί με άλλους θαλάσσιους φίλους του, έναν ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube, ο Rémi Gaillard «αράζει» έξω από ένα εστιατόριο και «βιντεοσκοπεί» τους ανθρώπους που τρώνε στο φαστφουντάδικο. Ακριβώς δηλαδή, όπως κάνουν οι άνθρωποι όταν παρακολουθούν ζώα σ΄ ένα ενυδρείο.
Μεταξύ άλλων, καβαλάει ανθρώπους στην παραλία ενώ τους κυνηγάω και τους πιάνει με τα δίχτυα του!
«Οι άνθρωποι έτρεμαν κάποτε τη θάλασσα. Σήμερα, ισχύει το αντίθετο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Gaillard στο τέλος του βίντεο.