Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος στην εκδήλωση του ΕΒΕΠ για τη δημιουργία Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του ΕΒΕΠ, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη με θέμα τη δημιουργία Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster, όπου και την καλωσόρισε στην εν λόγω εκδήλωση.

Κατά την παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στους λόγους και τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει την κρίση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, η οποία έχει οδηγήσει στην ανεργία πολλές χιλιάδες εργαζομένων στον κλάδο, καθώς και στον μαρασμό του τομέα αυτού. Επισήμανε την αδήριτη ανάγκη της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τα οποία επιβίωναν πάνω από 100 επιχειρήσεις δορυφόροι. Αναφέρθηκε επίσης στην εργασιακή ειρήνη που πρέπει να υπάρξει και η οποία αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να αναστηθεί ο κλάδος.
Παράλληλα ανέφερε ότι η περίοδος προσφέρεται για ανάπτυξη με την αξιοποίηση της χρησιμοποίησης καθαρής ενέργειας (LNG) στη ναυτιλία, που σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε μετά το 2020. Πρότεινε την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην ανανέωση του στόλου των πλοίων μικρών αποστάσεων.

Αναγκαία και ικανή συνθήκη για όλα αυτά είναι η σωστή οργάνωση, προετοιμασία και προσαρμογή του νομικού πλαισίου.