AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ

ΩΦΕΙΛΕΤE ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα
Θα ήθελα πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για τις ενέργειες που κάνατε για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας μαζί με άλλους πολίτες της Σαλαμίνας ούτως ώστε να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση του Κ. Μουσουρούλη (υπ’ αριθμό 8216/38/13/14.2.2013, ΦΕΚ 68/ΤΑΑΠΘ/8.3.13), με την οποία καθορίστηκαν όροι δόμησης και χρήσεις γης στην περιοχή του Ναυπηγοεπισκευαστικού λιμένα Πειραιά.
Δυστυχώς, με την Δελτίο τύπου το οποίο στείλατε την 9-2-2015 αφήνετε να αιωρείται στην κοινή γνώμη, ότι η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε στους επενδυτές. Το ίδιο κάνατε λίγες μέρες νωρίτερα όταν ήρθατε στην Σαλαμίνα και συμμετείχατε στην συζήτηση για την ζεύξη και από βήματος είπατε πάλι το ίδιο.
Στις 10-2-2015 διαβάσαμε στο Pireas 2day.gr σε δημοσίευμα επικαλούμενο δικές σας ενέργειες, ότι «με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ εκτός από ένα μικρό τμήμα του χώρου του Τύμβου όλη η υπόλοιπη έκταση της Κυνόσουρας παραχωρείται στον αγοραστή.»
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα
Η τελική Σύμβαση παραχώρησης με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2015, στο Παράρτημα 3.5 αναφέρει τους Εξαιρούμενους Χώρους από την Παραχώρηση, ως εξής:
“36) Η περιοχή που χαρακτηρίζεται ως αρχαιολογικός χώρος Ζώνης Α΄ (ΦΕΚ 305/Β/26-5-1982, 1459/Β/26-10-2001 και 1324/Β/11-10-2001), με εξαίρεση (α) τα ναυπηγεία που λειτουργούν στην περιοχή (β) την κεραία κινητής τηλεφωνίας, (γ) τα ιδιωτικά ακίνητα κατά μήκος της νότιας ακτής της χερσονήσου, (δ) το περίγραμμα ακτογραμμής της περιοχής που νοείται ως νοητή γραμμή που συμπίπτει με τα πραγματικά γεωγραφικά όριά της προς τη θάλασσα, τα οποία ορίζονται αποκλειστικά με σκοπό να πραγματοποιηθεί ο αντίστοιχος καθορισμός της θαλάσσιας λιμενικής ζώνης με την επιφύλαξη των συγκεκριμένων περιορισμών του παραρτήματος 6.2.(β)”.
Εδώ περιγράφει με σαφήνεια την εξαιρούμενη Α' Ζώνη.
Τέλος, στο Παράρτημα 6.2.(β), διαβάζουμε: 
“Με την επιφύλαξη του γενικού χαρακτήρα των προαναφερθέντων, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και μελέτη διαχείρισης (Master Plan), ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να προβλέπει, επιτρέπει ή να ρυθμίζει αμέσως ή εμμέσως:
“Κάθε σχετιζόμενη με τον λιμένα δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων), από τον ΟΛΠ ή Υποπαραχωρησιούχο του ΟΛΠ στις ακτές της Κυνόσουρας ή σε απόσταση 200 μέτρων ή μικρότερη από την ξηρά προς την Θάλασσα, από τα όρια των χωροθετούμενων αρχαιολογικών χώρων της Κυνόσουρας. Ο περιορισμός αυτός δεν εφαρμόζεται στα ναυπηγεία που λειτουργούν ήδη στην Κυνόσουρα καθώς επίσης και στην ακτή των ναυπηγείων και τη θαλάσσια περιοχή που κείται μπροστά από τις ιδιοκτησίες των ναυπηγείων”.
Εδώ συμπληρώνει ότι σε απόσταση 200 μέτρων από τις ακτές της Κυνόσουρας δεν επιτρέπεται καμία λιμενική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων.
Εκτός των ανωτέρω το τοπογραφικό διάγραμμα της λιμενικής ζώνης (παράρτημα 3.2), αποτυπώνει με ακρίβεια τι παραχωρείται και τι εξαιρείται της παραχώρησης.
Μετά από αυτά κύριε Αντιπεριφερειάρχα, οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη πολιτική θέση και να αποκαταστήσετε το ομιχλώδες τοπίο που εσείς δημιουργήσατε και καλλιεργήσατε για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, εάν συμφωνείτε ναι όχι με την σύμβαση παραχώρησης η οποία σαφώς εξαιρεί την Κυνόσουρα εκτός από τα δύο ναυπηγεία και την κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει εκεί.
Οφείλετε επίσης να πάρετε ξεκάθαρη θέση.
Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Παραχώρησης;
Πού στηρίζεται η τερατώδης ανακρίβεια ότι «όλη η έκταση της Κυνόσουρας παραχωρείται στον αγοραστή εκτός από τον Τύμβο»;

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, 
με την συμπεριφορά σας δημιουργήσατε ανησυχίες στην κοινή γνώμη της Σαλαμίνας εάν τελικά η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε στους επενδυτές ή όχι Αυτό το κλίμα της ανησυχίας που εσείς δημιουργήσατε εσείς οφείλετε να αποκαταστήσετε το συντομότερο, αφ ενός μεν για την αποκατάσταση της αλήθειας που απορρέει από την Τελική σύμβαση παραχώρησης , αφ ετέρου για την δική σας πολιτική αξιοπιστία.

ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ