Μεγάλη Εβδομάδα και... Μεγάλες Κινητοποιήσεις από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πρόγραμμα "Δράσης" - κινητοποιήσεων, αποφάσισε το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στην «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. να καταθέσει τις επόμενες ώρες ή μέρες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, αποφασίστηκε το Πρόγραμμα "Δράσης" της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα: 
Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας με κάθε πρόσφορο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο» και προετοιμάζουν τους εργαζόμενους «για τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας».
Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της Χώρας, στα γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε Δημοτικά Κτίρια με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων. «Για το ποια κτίρια θα καταληφθούν, εκτός από τα γκαράζ των Δήμων, αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος».
Οργάνωση της 48ωρης Γενικής Απεργίας, «με την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως, σε περίπτωση μη κατάθεσης άμεσα «του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συνεκτιμώντας τις όποιες αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να τροποποιήσει και να επανακαθορίσει το Πρόγραμμα "Δράσης" της Ομοσπονδίας.
«Μαζικά και αποφασιστικά για μια ακόμη φορά αντιστεκόμαστε, παλεύουμε και ανατρέπουμε τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές που προδιαγράφουν την μοίρα μας. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ!!!», συμπληρώνεται.