Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Απαγόρευση αλιείας και εμπορίας δίθυρων μαλακίων από την περιοχή της Φανερωμένης λόγω μη προσκόμισης δειγμάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες

Στη λήψη Προληπτικών Υγειονομικών Μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας προχώρησαν οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της αντιπεριφέρειας νήσων με απαγόρευση της αλιείας, της διακίνησης και της εμπορίας όλων των ειδών ζώντων δίθυρων μαλακίων [κυδώνια (Venus verrucosa), μύδια (Mytilus galloprovencialis), γυαλιστερές (Callistachione), ψευτοκύδωνο (Chamellea gallina) και αχινό (Paracentrotus lividus)] από τη ζώνη παραγωγής ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (ΖΩΝΗ Ι) η οποία ορίζεται στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαλαμίνας, από τον κάβο του Μάκρη μέχρι την Μονή της Φανερωμένη (δείτε τα σημεία στον χάρτη).Η λήψη των υγειονομικών μέτρων επιβλήθηκε  διότι δεν προσκομίστηκαν δείγματα ζώντων δίθυρων μαλακίων για ανάλυση βιοτοξινών και δείγμα θαλασσινού νερού για ανάλυση τοξικών/δυνητικά τοξικών μικροφυκών.  Η απαγόρευση άρχισε από  29.03.2016.

Υπεύθυνο για την τήρησή της είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην αλιεία και στη διακίνηση-εμπορία ζώντων δίθυρων μαλακίων από τη ζώνη.

η απόφαση όπως δημοσιεύθηκε

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/4/16 01:25

  Θα μπορουμε να κανουμε μπανιο σε αυτες τις περιοχες?? ??Η διατρεχουμε κινδυνο!??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος27/4/16 00:06

  Τα ψαρια ειναι καλα η ειναι και αυτα μολυσμενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος27/4/16 00:08

  Τα ψαρια ειναι καλα η ειναι και αυτα μολυσμενα ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.