Κινεζικό «άνοιγμα» στους δήμους του Πειραιά - Μεγάλη απούσα η Σαλαμίνα!

Τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά κάλεσε τη Μ.Τετάρτη η ΣΕΠ ΑΕ (θυγατρική της Cosco) και ο πρέσβης της Κίνας και τους ξενάγησαν στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν προσκλήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Περάματος, Νίκαιας-Ρέντη, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων, ενώ από τον Δήμο Κορυδαλλού παρίστατο ο αντιδήμαρχος, καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος προσκλήθηκε, αλλά δεν παρευρέθη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Κινέζος πρέσβης είπε στους δημάρχους ότι η Κίνα θα στηρίξει την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και θα διαμορφωθούν αναπτυξιακές συνθήκες για ολόκληρη την περιοχή.

Εκδήλωση - συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ 

Στο μεταξύ, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην κινεζική COSCO τη Δευτέρα στις 23 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραϊσκου 104-Πειραιάς).
«Η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό να αναδειχθούν οι σοβαρότατες επιπτώσεις που θα προκύψουν για όλους τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους (εργαζόμενοι ΟΛΠ – Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης – Ναυτεργάτες - απασχολούμενοι σε παραναυτιλιακές δραστηριότητες συνδεδεμένες με το λιμάνι – παράκτιοι δήμοι κ.λπ) και της ανάγκης έστω και την τελευταία στιγμή να συγκροτηθεί ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό – κοινωνικό μέτωπο που θα εμποδίσει και θα αποτρέψει με τους αγώνες του την καταστροφική και επιζήμια για την χώρα, τον λαό και τους εργαζόμενους συμφωνία για την παραχώρηση όλου του παράκτιου μετώπου του ΟΛΠ στα κινέζικα συμφέροντα" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.
πηγή:efsyn.gr