Λουκέτο και στους δήμους λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε για την Παρασκευή και το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαΐου».
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δισ. και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δισ. ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει.
» Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.