Πιθανή υποψήφια στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές η Σαλαμίνια Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη

Σύμφωνα με την παρακάτω δημοσίευση του piraeuspress.gr, πιθανή υποψήφια στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές στη Β' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είναι η Σαλαμίνια Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.


Ξεκίνησαν και στη Β' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά οι εσωκομματικές ζυμώσεις για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές... και πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ!


Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε μεγάλο ποσοστό, η αξιολόγησή τους, η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των προσώπων και η εμπέδωση της νοοτροπίας ότι οι πολιτευτές δεν είναι εν δυνάμει κρατούντες (διοικητές νοσοκομείων, διευθύνοντες σύμβουλοι οργανισμών κλπ).

Αν και τα πράγματα στη Β' Πειραιά κυλούν πιο ομαλά σε σχέση με το λιμάνι και την Α' Πειραιά, εντούτοις οι εξελίξεις έχουν το δικό τους ενδιαφέρον!

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Αδιαμφισβήτητα, ο ισχυρός παίχτης της Β Πειραιά στην παρούσα χρονική περίοδο, είναι ο νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ιατρός-καρδιολόγος Μιχάλης Λιβανός.

Ο Μιχάλης Λιβανός χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του στενού περιβάλλοντος και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η αποδοχή του από τα στελέχη της Β Πειραιά είναι σχεδόν καθολική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Γιατρος ειχε εξαρχής αρνηθεί ευγενικά οποιαδήποτε πρόταση ένταξης ή αξιοποίησης του σε ψηφοδέλτιο καθώς τον ενδιέφερε η επανοργανωση της ανύπαρκτης μέχρι τωρα ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ κ το άνοιγμα της παράταξης στα λαϊκά κ νεανικά στρώματα της περιφέρειας.


ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η υποψηφιότητα του Τάκη Τραγάκη, υιού του επί δεκαετίες Βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος και θεωρείται το φαβορί για την εκλογή στη Β' Πειραιά.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ

Μια σειρά νεότερων αλλά και παλαιότερων στελεχών της ΝΔ, που ασχολούνται με τα κοινά της Β Πειραιά είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη μεγάλη αυτή εκλογική περιφέρεια, επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Πρόκειται για τους: Βρεττάκο Κούλη, Παλευρατζή Αντρέα, Χουρσαλά Νίκο, Μαλτέζου Καίτη, Γκανά Αλέκα, Κριτσιδήμα Ελένη, Μακρυγιάννη Νίκο, Ντούβα Νίκο, Καπετανάκη Γρηγόρη, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Σταματάτο Δημοσθένη, Λαγουδάκο Γιάννη, Διάκο Γιάννη, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Κουράκο Γιαννη, Γεωργατζέλη Τζένη.

Ο Δρακουλης Βρεττάκος που στις προηγούμενες ειχε κρατήσει απόσταση απο την κεντρική πολιτική σκηνή, θέλει να επανακάμψει δυναμικά!

Η Αλέκα Γκανά δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του Προέδρου, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική της απόφαση.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Σύμφωνα με το ρεπροτάζ σκέφτεται την κάθοδο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη και ιδιαίτερα αγαπητός ιατρός Κώστας Μαραγκάκης, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Σε περίπτωση που πει το μεγάλο ναι, οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ενταχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στο ψηφοδέλτιο της Β Πειραιά!

Μεγάλο ερωτηματικό όμως παραμένει η στάση του τ. Αντιδημάρχου Πειραιά Βασίλη Βουγιουκλάκη, ανιψιό του τ. Υπουργού και Βουλευτή Β Πειραιά Ηλία Βουγιουκλάκη, ο οποίος εάν αποφασίσει να κατέλθει θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ''ΣΤΑΛΕΙ'' ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Το στενό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β Πειραιά, επιθυμούν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο της Β Πειραιά και ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, αναγνωρίσιμο και με κύρος στην ευρύτερη τοπική κοινωνία του Πειραιά.
Στο τραπέζι έχουν πέσει 2-3 ονόματα, τα οποία και θα προσεγγίσουν οι αρμόδιοι, προκειμένου να υπάρξει ''γάμος'' ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, με στόχο την ενδυνάμωση-σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας-του ψηφοδελτίου της ΝΔ, σε μια από τις δυσκολότερες για την κεντροδεξιά παράταξη εκλογικές περιφέρειες.


Το Piraeuspress.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ και στη Β Πειραιά και θα σας μεταφέρει κάθε νέα πληροφορία στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές!