Η εικόνα του λιμανιού πρέπει να γίνει καλύτερη και ανάλογη ενός σύγχρονου λιμανιού

Γίνονται κάποια πράγματα στο λιμάνι των Παλουκίων και αυτό είναι σημαντικό αφού η εικόνα του παρέμενε ίδια για πολλά χρόνια τώρα παρά την αύξηση της κίνησης. Καθημερινά διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα και επιβάτες ενώ στην ίδια περιοχή η πύλη του Ναυστάθμου επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Το πρώτο βήμα με την αλλαγή εξόδου να γίνεται πλέον από την δεξιά πλευρά του λιμανιού και σε αντίθετη πλευρά από την είσοδο έχει μειώσει το χάος ιδίως τις ώρες αιχμής που συμπίπτουν με την αυξημένη κίνηση από και προς τον Ναύσταθμο.
Οι διαγραμμίσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες επίσης ήταν απαραίτητες αφού όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση είχαν να γίνουν από την εποχή του Μακρή.
Το επόμενο βήμα είναι να τηρηθεί η απαγόρευση στάθμευσης στο δρόμο μπροστά από το λιμάνι. 
 Στο δρόμο αυτό υπάρχουν μόνιμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ τις περισσότερες φορές υπάρχουν και διπλό-παρκαρισμένα σύντομης στάσης με αποτέλεσμα από δρόμος διπλής κατεύθυνσης να περιορίζεται σε μονής.
Αν το λιμενικό ταμείο με την βοήθεια του λιμενικού επιβάλει και τηρήσει την απαγόρευση στάθμευσης η εικόνα του λιμανιού θα βελτιωθεί σημαντικά.
Αυτό που  απομένει και είναι πραγματική ανάγκη θα είναι η δημιουργία ενός χώρου δημοτικού πάρκινγκ στον χώρο του λιμανιού.
Κρίνοντας από τον αριθμό των επιβατών και των οχημάτων που διακινούνται  και των χρημάτων από το αντίτιμο των εισιτηρίων που αντιστοιχεί στο λιμενικό ταμείο η εικόνα του λιμανιού πρέπει να γίνει καλύτερη και ανάλογη ενός σύγχρονου λιμανιού που  παρέχει στους επιβάτες όλες τις ανέσεις που απαιτούνται όπως πάρκινγκ, στέγαστρα, ηλεκτρονικά εισιτήρια, τουαλέτες,  πρόσβαση σε ΑΜΕΑ κ.α. τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά υποχρέωση.