Έντονη η σεισμική δραστηριότητα την εβδομάδα που μας πέρασε

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε τόσο στον Σαρωνικό όσο και στον Κορινθιακό κόλπο, με τις δονήσεις άλλοτε να γίνονται αισθητές και άλλοτε όχι στη Σαλαμίνα. 
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα σε αυτά τα επίπεδα, έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς  τα σεισμικά ρήγματα σε αυτή την περιοχή "δείχνουν διάθεση" να εκτονωθούν, ελπίζουμε αυτή η δραστηριότητα των τελευταίων ημερών να μην οδηγήσει σε έναν μεγαλύτερο σεισμό.


Ακολουθούν οι σεισμοί που καταγράφηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε:
  • Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/7/2016) στην θαλάσσια περιοχή νότια της Αίγινας. Ο σεισμός είχε ένταση 3,7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.
  • Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/7) στις 02:18, στο κεντρικό τμήμα της Εύβοιας. Και η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 3,1 Ρίχτερ.
  • Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28/7 στον Κορινθιακό Κόλπο.Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ και σημειώθηκε στις 19:17μ.μ.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί (09:13) του Σαββάτου 30/7  με εστιακό βάθος 10χλμ. στην περιοχή Κουμίντρι Μεγάρων,  6χλμ ανατολικά της πόλης των Μεγάρων και περίπου 2χλμ από την πόλη της Νέας Περάμου.