Ανακοίνωση υποβολής δικαιολογητικών για δικαιούχους του Προγράμματος «Κατασκηνώσεις– Λουτροθεραπεία– Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» έτους 2016

Ο Δήμος Σαλαμίνος καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» έτους 2016.


Το ανωτέρω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 08/08/2016 έως 10/10/2016. Για τον Δήμο Σαλαμίνος το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκήνωση στον Ξενώνα Κολυμβαρίου στα Χανιά. Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου ορίζεται σε επτά (7) ημέρες και επτά (7) διανυκτερεύσεις. Από 10/09/2016 έως 16/09/2016. Η διαμονή και η διατροφή είναι δωρεάν. Οι δικαιούχοι επιβαρύνονται με τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής στα Χανιά (Κολυμβάρι).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πιστοποιημένο από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου.

Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ του άρθρου 1 του Ν.1296/1982, όπως ισχύει.

Τα κριτήρια συμμετοχής που πρέπει να πληρούν για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα είναι:

1.Να μην έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας του προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορές.

Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνος τα κάτωθι δικαιολογητικά.

Αίτηση συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.
Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας.
Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ.

Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή φωτοαντίγραφο αίτησης για επανεξέταση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας .

Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος ότι για το τρέχον έτος δεν έχει λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό ή σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.