Γιάννης Λένης:"...ουδέποτε ο κ. Γενικαλιώτης υπέβαλλε κάποια αίτηση διαμαρτυρίας στο πρωτόκολλο του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας"

Μετά λύπης μου, διάβασα προ ολίγων ημερών τόσο στο προσωπικό λογαριασμό του κ. Γενικαλιώτη όσο και στο blog της Σαλαμίνας υπό τον τίτλο « SALAMINA PRESS» την ανακοίνωση του προαναφερόμενου κυρίου για την ..κατάντια… της Σαλαμίνας και για τα λύματα τα οποία προκλήθηκαν από το τσίρκο CIRCO AQUATICO, το οποίο εγκαταστάθηκε καθ όλα νόμιμα και για λίγες μέρες δίπλα από τον ΝΟΒΣ. Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας έχω να δηλώσω τα εξής : To προαναφερθέν τσίρκο αφενός πλήρωσε όλα τα απαιτούμενα οικονομικά ποσά για την μίσθωση του χώρου, χρησιμοποιούσε χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του αλλά και του κοινού και λειτουργεί με πιστοποίηση iso 9001: 2008 δηλαδή εφαρμόζει σύστημα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Όσο για τα υποτιθέμενα λύματα που πλημμύρησαν τον χώρο του ΝΟΒΣ, ουδέποτε ο κ. Γενικαλιώτης υπέβαλλε κάποια αίτηση διαμαρτυρίας στο πρωτόκολλο του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας προκειμένου να εξετασθεί το θέμα άμεσα, ούτε προσήλθε κάποιος αρμόδιος προκειμένου να μας ενημερώσει για την κατάσταση. 

Παρ όλα αυτά όμως επειδή οι ανακρίβειες και οι ψευδείς δηλώσεις καθώς και τα μεγάλα λόγια προσωπικά με αηδιάζουν, αμέσως μετά την μέσω facebook καταγγελία, πήγα προσωπικά στον χώρο όπου φιλοξενούταν το τσίρκο μαζί με την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ. Προκόπη Γκλίστη και συλλέξαμε δείγμα από τα υποτιθέμενα λύματα τα οποία εν συνεχεία τα στείλαμε σε Χημείο Κρατικού Φορέα προκειμένου να εξετασθεί το βάσιμο της καταγγελίας.

 Σήμερα μετά από δύο ημέρες έχω στα χέρια μου τις απαντήσεις όπου τα … λύματα ήταν απλά νερά πιθανώς από κάποιο πλύσιμο κάποιου μέρους του τσίρκου, ουδεμία σχέση έχουν με λύματα, ακάθαρτα ύδατα κλπ. Οποιεσδήποτε περεταίρω πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν εγγράφως από το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας .

 Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως τον εθελοντισμό για τα παιδιά μας μερικοί τον ανακάλυψαν αφότου συνταξιοδοτήθηκαν, εγώ προσωπικά τον υπηρετώ 40 χρόνια τώρα μέσω των Προσκόπων και όσοι με ξέρουν και με γνωρίζουν προσωπικά θα είναι σίγουροι πως ποτέ δεν θα έκανα κάτι εις βάρος των μελλοντικών μας γενεών.

 Γιάννης Λένης
 Δημοτικός Σύμβουλος 
Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας