Τα πρακτικά της 26ης Κατεπείγουσας Συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου - Περί αναστολής λειτουργίας καταστήματος πωλήσεων ΔΕΗ Σαλαμίνας και έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

∆ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ∆/ΝΣΗ ∆/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ  ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από  το  πρακτικό  της  26ης   Κατεπείγουσας Συνεδρίασης  του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Την 26-9- 2016, ηµέρα ∆ΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19.00, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο συνήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση στο ∆ηµαρχείο, ύστερα από την αριθµ. 20915/26-9-2016 πρόσκληση του Αντιπροέδρου του ∆ηµοτικού Σ/λίου κ. ∆ερτούζου Εµµανουήλ , που δηµοσιεύθηκε και γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά την 26-9- 2016 στους ∆ηµοτικούς Συµβούλους, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 67 παρ. 5 και 69 παρ. 2 του Ν.3852/2010.


Πριν την έναρξη της Συνεδρίασης η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα τριάντα τρία (33) νόµιµα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ήταν:

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

1. - ΑΓΑΠΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          11.- ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

2.- ΓΕΡΟΝΤΙΩΤΟΥ-ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 12.- ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.- ∆ΕΡΤΟΥΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                               13.- ΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4. - ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         14.- ΣΟΦΡΑΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑΣ
5.- ∆ΡΑΓΟΜΑΝΟΒΙΤΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ            15.- ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6.- ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                        16.- ΓKΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

7.- ΜΠΙΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                            17.- ΠΑΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ
8.- ΚΟΡΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

9.- ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ

10.- ΜΑΡΙ∆ΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΠΟΝΤΑ  ΜΕΛΗ

1.- ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                            9.-ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

2.- ΚΑΡΝΕΣΗ  ΣΟΦΙΑ                                             10.- ΜΑΚΡΗ –ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
3.- ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                             11.-ΚΑΡΟΥΣΗ  ∆ΕΣΠΟΙΝΑ

4.- ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                      12.- ΜΠΕΓΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

5.- ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ                                          13.-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ
7.- ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                              14.-ΠΟΛΥΖΟΥ – ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΙΑ

6.- ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΣΤΑΜΟΣ                                 15.- ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ
8.- ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                                     16.- ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Η ∆ήµαρχος Σαλαµίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου , είχε προσκληθεί νοµίµως και παρίστατο στη Συνεδρίαση.

Οι Πρόεδροι των ∆ηµοτικών Κοινοτήτων είχαν προσκληθεί στη Συνεδρίαση, µε δικαίωµα ψήφου σε ειδικά θέµατα που αφορούν τις αντίστοιχες κοινότητες (αρθρ. 67 παρ. 8 του Ν.3852/2010).

Κατά την διάρκεια της συζήτηση ς του παρακάτω θέµατος προσήλθε ο ∆.Σ. κ. Χατζής Αντώνιος.

Αριθµός Απόφασης : 160 / 2016 1ον Ηµερήσιας ∆ιάταξης Θέµα: Περί αναστολής λειτουργίας καταστήµατος
πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας και έκδοση  ψηφίσµατος διαµαρτυρίας.

Οµόφωνα το Σώµα αποδέχεται τον λόγο της κατεπείγουσας Συνεδρίασης λόγω της σοβαρότητας των θεµάτων της πρόσκλησης.

Αρχίζει η κατεπείγουσα Συνεδρίαση και ο Προεδρεύων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου αναφέρεται στο θέµα της ηµερήσιας διάταξης που αφορά την αναστολή λειτουργίας καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας και έκδοση ψηφίσµατος διαµαρτυρίας και

θέτει στο Σώµα τον λόγο του κατεπείγοντος του θέµατος που συνίσταται στο γεγονός ότι θα πρέπει άµεσα ο ∆ήµος µας να προβεί σε ενέργειες , ώστε να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας άλλης µιας υπηρεσίας από το νησί µας.

ΟΜΟΦΩΝΑ το Σώµα κάνει δεκτό τον λόγο του κατεπείγοντος.

Στην συνέχεια υποβάλλει την εισήγηση της ∆ηµάρχου η οποία  έχει ως εξής:

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

Όπως πληροφορηθήκαµε η ∆/νση Πωλήσεων ∆ΕΗ έχει εισηγηθεί την αναστολή λειτουργίας έξι (6) καταστηµάτων πωλήσεων της ∆ΠΩΛ από 1ης Οκτωβρίου 2016 σε διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του ∆ικτύου Πωλήσεων και αξιοποίησης του προσωπικού της Επιχείρησης.

Μεταξύ των έξι (6) προτεινόµενων καταστηµάτων είναι και το Κατάστηµα που λειτουργεί χρόνια στο νησί µας και εξυπηρετεί τους δηµότες µας.

Βεβαίως η επιχείρηση ακολουθεί τη δική της πολιτική προασπίζοντας τα συµφέροντα της µειώνοντας τα λειτουργικά κόστη , αλλά από το νησί µας έχουν αποµακρυνθεί για τους ίδιους λόγους υπηρεσίες όπως η ∆.Ο.Υ. , Ι.Κ.Α. , Ο.Τ.Ε. και επίκεινται και άλλες, που εξυπηρετούσαν καθηµερινά τους δηµότες µας, οι οποίοι σήµερα ταλαιπωρούνται µετακινούµενοι µε ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και κόστος.

Προτείνω την α) άµεση αντίδραση µας στην αναστολή λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων

∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016 και τη µεταφορά της δραστηριότητας του στα αρµόδια καταστήµατα διοικητικής υπαγωγής, και

β)Την αποστολή ψηφίσµατος διαµαρτυρίας για την αποµάκρυνση από το νησί µας του ανωτέρω καταστήµατος σχέδιο του οποίου έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήµερα 26 Σεπτεµβρίου 2016 , ηµέρα ∆ευτέρα, στην 26η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου συζητήθηκε το θέµα που αφορά την αναστολή λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016 και η µεταφορά της δραστηριότητας του στα αρµόδια καταστήµατα διοικητικής υπαγωγής.

To ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ

.-Εκφράζει την άµεση αντίθεσή του στην αναστολή λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016

.-Θεωρεί ότι η προτεινόµενη αναστολή λειτουργίας είναι ασυµβίβαστη µε το νησιώτικο χαρακτήρα της Σαλαµίνας και για τα συγκριτικά πληθυσµιακά χαρακτηριστικά του νησιού

(περίπου 70.000 µόνιµοι κάτοικοι , που εποχιακά & ιδιαίτερα την θερινή περίοδο ανέρχονται στις 250.000).

.- Καταδικάζει την περαιτέρω υποβάθµιση των παρεχοµένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού µας , που αντιµετωπίζουν στην πλειοψηφία τους την οικονοµική κρίση και υποχρεώνονται να επωµισθούν και το κόστος της διακίνησής τους από και προς τη Σαλαµίνα για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

.-Θα προβεί σε κάθε µορφής δράση και κινητοποίηση προκειµένου να εµποδίσει την περαιτέρω υποβάθµιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού µας.

Το παρόν ψήφισµα να κοινοποιηθεί:
.-Βουλευτές Β΄ Πειραιά

.-Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο Παναγιώτη
.-∆/νση πωλήσεων ∆.Ε.Η.
.-Τοπικό Τύπο

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση που µε λεπτοµέρεια αναφέρεται στο αποµαγνητοφωνηµένο πρακτικό της Συνεδρίασης και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση , την πρόταση και το σχέδιο ψηφίσµατος της ∆ηµάρχου ,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Α. Αποδέχεται την πρόταση της ∆ηµάρχου άµεσα ο ∆ήµος να προβεί σε κάθε µορφής ενέργεια για την αποτροπή της αναστολής λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016 και τη µεταφορά της δραστηριότητας του στα αρµόδια καταστήµατα διοικητικής υπαγωγής,

Β.- Να οργανωθεί κινητοποίηση των δηµοτών την 30ην Σεπτεµβρίου 2016 ηµέρα Παρασκευή και ώρα 8:00 µε κατάληψη των γραφείων της ∆ΕΗ Σαλαµίνας που θα συµµετέχουν ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι και Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Πειραιά,

Γ. Να συγκληθεί έκτακτο ∆ηµοτικό Συµβούλιο µε την συµµετοχή των Βουλευτών της Β΄ Πειραιά την Παρασκευή 30-9-2016 , µετά το πέρας της καταλήψεως για περαιτέρω συζήτηση και λήψη απόφασης.

∆.- Εγκρίνει την αποστολή ψηφίσµατος προς τους αρµόδιους φορείς που έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήµερα 26 Σεπτεµβρίου 2016,ηµέρα ∆ευτέρα, στην 26η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου συζητήθηκε το θέµα που αφορά την αναστολή λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016 και η µεταφορά της δραστηριότητας του στα αρµόδια καταστήµατα διοικητικής υπαγωγής.

To ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ

.-Εκφράζει την άµεση αντίθεσή του στην αναστολή λειτουργίας του καταστήµατος πωλήσεων ∆ΕΗ Σαλαµίνας από την 01.10.2016

.-Θεωρεί ότι η προτεινόµενη αναστολή λειτουργίας είναι ασυµβίβαστη µε το νησιώτικο χαρακτήρα της Σαλαµίνας και για τα συγκριτικά πληθυσµιακά χαρακτηριστικά του νησιού (περίπου 70.000 µόνιµοι κάτοικοι , που εποχιακά & ιδιαίτερα την θερινή περίοδο ανέρχονται στις 250.000).

.- Καταδικάζει την περαιτέρω υποβάθµιση των παρεχοµένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού µας , που αντιµετωπίζουν στην πλειοψηφία τους την οικονοµική κρίση και υποχρεώνονται να επωµισθούν και το κόστος της διακίνησής τους από και προς τη Σαλαµίνα για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

.-Θα προβεί σε κάθε µορφής δράση και κινητοποίηση προκειµένου να εµποδίσει την περαιτέρω υποβάθµιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού µας.


Το παρόν ψήφισµα να κοινοποιηθεί:

.-Βουλευτές Β΄ Πειραιά
.-Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο Παναγιώτη
.-∆/νση πωλήσεων ∆.Ε.Η.
.-Τοπικό Τύπο

Έτσι συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ∆.Σ.

Α κ ρ ι β έ ς Α ν τ ί γ ρ α φ ο Σαλαµίνα 26-9-2016

ΠΡΟΕ∆ΡΕΥΩΝ  ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ

∆ΕΡΤΟΥΖΟΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ