Ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ για να μην κλείσει το κατάστημα της ΔΕΗ στη Σαλαμίνα

Να μην κλείσει το κατάστημα της ΔΕΗ στη Σαλαμίνα ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου,Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην Ερώτηση επισημαίνουν τα εξής:

«Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού με λαϊκές κυρίως οικογένειες, που σήμερα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στο εισόδημα και το επίπεδο ζωής είναι δυσμενέστατες. Μόνιμα κατοικούν 70.000 περίπου και τους θερινούς μήνες φτάνουν τους 250.000 κατοίκους.
Έχει υψηλό δείκτη ανεργίας και φτώχειας, όπως και το Πέραμα, ωστόσο αντί να παρθούν μέτρα από το κράτος και να ενισχύσει τις δομές εξυπηρέτησης των βασικών λαϊκών αναγκών, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα τελευταία χρόνια το νησί απογυμνώνεται από βασικές δομές που έχει ανάγκη κάθε οικογένεια. Απομακρύνθηκαν η ∆ΟΥ, το ΙΚΑ, ο ΟΤΕ και πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ, ότι από 1/10/2016 επίκειται το κλείσιμο του καταστήματός της στη ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Δίκαιη η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων, αφού προστίθεται μία ακόμη ταλαιπωρία μετακίνησης, με κόστος σε χρόνο και χρήματα που δεν υπάρχουν για τους δημότες της Σαλαμίνας.
Ταυτόχρονα καταδικάζεται σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση ολόκληρο το νησί και οι κάτοικοί του.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι άμεσα μέτρα θα λάβει, προκειμένου να ακυρωθεί το κλείσιμο του καταστήματος ΔΕΗ στη ΣΑΛΑΜΙΝΑ, για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το νησί».

902.gr