ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :  «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016»
Αγαπητοί Συνάδελφοι, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΝΟΜΟ 4177/2013,
 η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ξεκινά την
ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και θα λήξει την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Υπενθυμίζουμε στους εμπόρους ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και  υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή  της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του ισχύοντος ΝΟΜΟΥ, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες. Παράλληλα με τα ως άνω σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 16 του ίδιου ΝΟΜΟΥ 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 11.00 – 18.00, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου. Σύμφωνα με το
ΝΟΜΟ 4177/2013 – ΑΡΘΡΟ 21 σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη (2η) φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στην  περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη (2η) φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  εύχεται στα μέλη του ΚΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!

2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ διοργανώνει ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ με όφελος 160 ΕΥΡΩ, στα πλαίσια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις μέλη της, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν ανέξοδα τους εργαζόμενους τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στην ΚΛΗΡΩΣΗ ενός LAPTOP το οποίο θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων (συνημμένο ενημερωτικό έγγραφο).

3) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Σας ενημερώνουμε ότι, στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας (Λ. Φανερωμένης 70 – 2ος όροφος – τηλ. 2104658622) καθημερινά 9.00 – 12.00 συνεχίζεται η  υποβολή αιτήσεων για το
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

(VOUCHER 29 – 64 ΕΤΩΝ).


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ                                                                     
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΟΪΔΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                     ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Λ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 70 - ΤΗΛ. 210-4658.622 – ΣΑΛΑΜΙΝΑ
FAX: 210-4658622    E-MAIL: E-B-S-S_@HOTMAIL.COM
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ : 1927