Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣA ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ!

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Γεύση από τον πρωτοχριστιανικό τρόπο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας πήραν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016,  το πρωί οι πιστοί Χριστιανοί που κατέκλεισαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.


Στην πνευματική και λατρευτική αυτή σύναξη των πιστών συμμετείχαν πολλοί Σαλαμίνιοι οι οποίοι εξέδραμαν με το σκοπό αυτό στην Λάρισα και συμμετείχαν στην αρχαία αυτή θεία λειτουργία, η οποία τελείται στον Άγιο Αχίλλιο μία φορά το χρόνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο και είναι πρωτότυπη σε σχέση με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που διατήρησε και τελεί η Εκκλησία καθημερινά.

Πολύ ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση πολλών πιστών στο ποτήριο της ζωής και μάλιστα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που κοινώνησαν με τον αρχαίο τρόπο το σώμα και το αίμα του Χριστού. 
Η πληθύς των Σαλαμινίων είχαν ακόμη την ευκαιρία να προσκυνήσουν την αγία κάρα του αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών στον Τύρναβο και τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων του Θαυματουργού στον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του αγίου Νικολάου στην Λάρισα. Έμπλεοι χαράς και ευλογιών επέστρεψαν στην Σαλαμίνα αφού επισκέφθηκαν και  διάφπρες Ιερές Μονές στον δρόμο της επιστροφής.
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.