Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τους Δήμους για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης υπέγραψε σύμβαση για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού, με τους εκπροσώπους των 17 από τους 51 Δήμους - Θύλακες Μακροχρόνιας Ανεργίας, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ως αρμόδια υπουργός του προγράμματος "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα" η οποία δήλωσε ότι "από την αρχή που ξεκινήσαμε τον καινούργιο σχεδιασμό για την κοινωφελή εργασία συνεργάστηκα με τους Δήμους ώστε να μπορέσουν να καταγράψουν συγκεκριμένα έργα που θα υλοποιήσουν. Οι Δήμοι μέσω αυτής της συνεργασίας καταγράφουν τα έργα μικρών υποδομών που θέλουν να βελτιώσουν. Με τον πρόεδρο του Ταμείου είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία, με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων να πρωτοστατεί στην υποστήριξη των Δήμων. Με αυτή τη συνεργασία δίνεται το 5% του συνολικού εργατικού κόστους για την υποστήριξη των Δήμων".
Όπως ανέφερε η υπουργός κάποια από τα έργα αυτά είναι περιβαλλοντικά έργα, επισκευές σχολείων και δημόσιων χώρων, μικροί πεζόδρομοι, χώροι άθλησης. Ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Βαρλαμίτης από τη μεριά του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς "σε αυτό το Πρόγραμμα θα απασχοληθούν περίπου 20.000 μακροχρόνια άνεργοι σε συγκεκριμένα έργα των ΟΤΑ. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει το Ταμείο τις τοπικές κοινωνίες για να ενισχυθεί η απασχόληση αλλά και να γίνουν έργα έστω μικρής εμβέλειας με τα οφέλη από το κόστος τους να καταλήγει επί της ουσίας στις τοπικές κοινωνίες".
Η συνολική δαπάνη είναι 7,5 εκ. ευρώ και τα χρήματα θα πιστώνονται κατευθείαν στους προμηθευτές. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας που έδωσε το παρών στην εκδήλωση δήλωσε ότι μέσα από αυτή τη συμφωνία θα υπάρχει διπλό όφελος. Πρώτον με τη μερική αντιμετώπιση της ανεργίας και δεύτερον με την προώθηση κάποιων χρήσιμων έργων, ενώ αναφέρθηκε και στην αγαστή συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Τέλος, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε ότι "μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακουφίζονται οι Δήμοι και δίνονται διέξοδοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από αυτή μειώνεται σε κάποιο βαθμό η ανεργία, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να φτιαχτούν οι υποδομές και να συντηρηθούν που εδώ και πολλά χρόνια ήταν απαξιωμένες και δεν παρείχαν υπηρεσίες στους πολίτες". Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του Ταμείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων 34 Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.