Ασκήσεις ύφους από το στούντιο υποκριτικής ,το παρακλάδι της ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ

Ασκήσεις ύφους
Ρειμόντ Καινώ

 Το εργαστήριο αποσκοπεί φέτος στην δημιουργία παράστασης από την αρχή ως την παρουσίαση της στο κοινό ( φώτα κοστούμια μουσική επένδυση μακιγιάζ κλπ.

Το έργο με το οποίο η ομάδα θα ασχοληθεί καθόλη την διάρκεια των μαθημάτων είναι το Ασκήσεις ύφους του Ρειμόν Καινώ.Ενα έργο ιδανικό εργαλείο για εξάσκηση των εκφραστικών μέσων και των μεταμορφώσεων.

Οι ασκήσεις ύφους μας δείχνουν πώς μπορούμε να πούμε μια απλή ιστορία με 99 διαφορετικούς τρόπους υποδυόμενοι διαφορετικούς τύπους ανθρώπων σε διαφορετικές συνθήκες.Η ιστορία παραμένει η ίδια.Αλλάζει ο τρόπος μόνο και η συνθήκη!

Το  μάθημα εκτός από τις πρόβες θα περιλαμβάνει και:

. Ασκήσεις χαλάρωσης- αναπνοές-ζέσταμα
. Ασκήσεις εκμάθησης του κειμένου 
. Αυτοσχεδιασμός
.Μονόλογος/Διάλογος: Ομοιότητες και διαφορές
.Ανάλυση χαρακτήρων του έργου.
.Πως επηρεάζουν ψυχοκινητικά τα κίνητρα που κρύβει ένας ρόλος.
.Πρόβες σκηνών.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να πειραματιστούν με τους κώδικες του θεάτρου και να βιώσουν την εμπειρία του ρόλου πάνω στην σκηνή.Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί αλλα σε όλους όσους θέλουν να δουλέψουν τα εκφραστικα τους μέσα επιτυγχάνοντας έτσι,
μια πιο λειτουργική και ουσιαστική επικοινωνία στην δουλειά τους αλλα και με τον ίδιο τους τον εαυτό ( δασκαλοι παιδαγωγοί δικηγόροι ψυχολόγοι καλλιτέχνες κλπ).

Θα πραγματοποιηθούν 2 παραστάσεις τον Απρίλιο.

Οι 'Ασκήσεις ύφους' ξεκίνησαν με μία δυναμική ομάδα που αποτελείται από τους:
Ελένη Φουρίκη,Αυγουστίνα Κουτσούκου,Αθηνά Μπινιάρη,Ράνια Νικολακοπούλου,Σοφία Σχοινά,Νίκο Καράμ.,Κατερίνα Σπαθή,Χριστίνα Σγούρδα,Μαρία Λαμπροπούλου,Τόνια Καλύβα,Γιάννης Σημιτζής.

Επεξεργασία φώτο: Χριστίνα Σγούρδα

Υπεύθυνος εργαστηρίου και σκηνοθεσίας της παράστασης:
Μιχάλης Καλιότσος



Το μάθημα θα γίνεται 1 φορά την εβδομάδα κάθε Σάββατο,στην Κοινότητα Σεληνίων Σελήνια