Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31-12-2016) και μέχρι 31-12-2017 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών-ΑΚΑΓΕ, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και με το ίδιο ύψος δαπάνης (60 εκατ. ευρώ).


Επίσης, προβλέπεται ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», περιόδου από 01-10-2013 μέχρι 30-09-2014. Η ανωτέρη δαπάνη καλύπτεται από ποσό που προοριζόταν να καλύψει την επιπλέον απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του ίδιου προγράμματος μεταγενέστερης περιόδου, ήτοι μέχρι 31-12-2015.

Χαιρετίζει η ΚΕΔΕ την παράταση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ικανοποίησή της για την παράταση κατά ένα έτος -μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017- του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και των συμβάσεων του εξειδικευμένου προσωπικού σε αυτό, εξέφρασε η ΚΕΔΕ και ζητεί παράλληλα, να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει η κατάθεση τροπολογίας από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Εργασίας, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και αποδεικνύει ότι οι επαφές και οι πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έφεραν αποτέλεσμα».

Ειδικότερα για τους εργαζόμενους καλεί «τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου». Η συνολική χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/10/16 20:53

    ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ 45-50 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.