Εγκληματική η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής προς τη Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας

Έχουν περάσει δύο ημέρες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και αυτό που έκανε εντύπωση και συζητιέται ακόμα είναι η εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνας. Δεν μιλάμε φυσικά για την καλλιτεχνική εμφάνιση-απόδοση της Φιλαρμονικής, άλλωστε αυτή είναι εγγυημένη χρόνια τώρα, άλλα για το ότι πρώτη φορά η ιστορική αυτή μπάντα εμφανίζεται σε παρέλαση χωρίς να φορά την γνωστή στολή της. 


-->
Η προχθεσινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής δεν ήταν ένα στιλιστικό καπρίτσιο του μαέστρου και των παιδιών αλλά το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Το να εμφανιστεί η Φιλαρμονική χωρίς στολές στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αδιαφορίας. Για όσους γνωρίζουν ο Δήμος δεν δίνει πλέον χρήματα, όχι μόνο για στολές, αλλά ούτε για τα αναλώσιμα που χρειάζονται έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά η Φιλαρμονική με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς.

Εδώ και δεκαετίες η Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας δεν πλαισιώνει μόνο όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί αλλά  παράγει πολιτισμό παρέχοντας στα παιδιά μας δωρεάν μαθήματα μουσικής.  

Γιαυτό λοιπόν αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από όλους μας και ειδικά απ' αυτούς που είναι περαστικοί από κάποιες θέσεις (αναφέρομαι στους αιρετούς). Τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά η Φιλαρμονική παραμένει ένας από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Σαλαμίνας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στα παιδιά όσο και στο μαέστρο κ. Χρόνη Μιχαλάκη που αυτές τις δύσκολες στιγμές κρατούν τη Φιλαρμονική του Δήμου στο ύψος της. 

Υ.Γ. : Είναι τέτοια η αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής αρχής που αν επισκεφτείτε το site του Δήμου η αναφορά για την Φιλαρμονική είναι μόνο 8 φωτογραφίες, χωρίς κείμενο για την ιστορία και τη προσφορά της και αυτές από την  προηγούμενη Δημοτική αρχή. Με τόσες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, εντός και εκτός Σαλαμίνας, η παρουσία της Φιλαρμονικής στο επίσημο site του Δήμου κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη