Η Δήμαρχος Σαλαμίνας στα εγκαίνια του κυκλικού ταφικού μνημείου στις Κολόνες Σαλαμίνας

Εγκαινιάστηκε σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 το αναστηλωμένο ταφικό μνημείο του 4ου αι. π.χ. στις Κολώνες Αιαντείου από την γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Ανρεαδάκη-Βλαζάκη.

Πρόκειται για ένα κυκλικό ταφικό περίβολο μνημειακής κατασκευής, που περικλείει τέσσερις τάφους και ένα λίθινο βάθρο, επάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί το σήμα των τάφων, ορατό ακόμη και από την θάλασσα.


Η Δήμαρχος Σαλαμίνας στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι: «Ένα έργο για το οποίο εργάστηκαν αρκετά χρόνια πολλοί άνθρωποι, επιστήμονες και τεχνίτες και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε έλαβε τέλος και παραδίδεται στο κοινό.
Η ανάδειξη και διάσωση της ιστορίας μας αποτελεί όχι μόνο ιερή υποχρέωση στην μνήμη των προγόνων μας και τιμή στην πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και ανάγκη των καιρών,έτσι ώστε το οικονομικό γίγνεσθαι να πάψει να απειλεί τα όσια και ιερά μας.


Η Σαλαμίνας μας, η πατρίδα του Αίαντα και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη δεν επιτρέπεται να είναι γνωστή για την περιβαλλοντική της υποβάθμιση αλλά οφείλουμε όλοι να εργαστούμε και να αγωνιστούμε ώστε να πάρει την ιστορική θέση που της αξίζει, με την ανάδειξη του Τύμβου των Σαλαμινομάχων στην Κυνόσουρα , με την αποπεράτωση των ανασκαφών στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη στα Κανάκια, την δημιουργία προσβασιμότητας στο Σπήλαιο του Ευριπίδη στα Περιστέρια ως επίσης και την πολιτιστική αξιοποίηση των μνημείων στην Αρχαία πόλη των Αμπελακίων». 





-->

Γραφείο Δημάρχου