ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΩΣΗΣ

Σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο χθες Παρασκευή 4/11 μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σαλαμίνας, όπου παραβρέθηκαν ο κ. Σταματόπουλος Ελευθέριος Δασολόγος μελετητής, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα της οικιστικής πύκνωσης, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Κριστίκης Νίκος, ο Υποδιευθυντής τεχνικής υπηρεσίας κ. Άρης Περδικούρης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπίλιας Γιώργος. Στην σύσκεψη παραβρέθηκα και εγώ.
Ο κ. Σταματόπουλος ενημέρωσε τους παραυρισκόμενους για την εξέλιξη της μελέτης και ανέφερε ότι σύντομα και νωρίτερα από τα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος, θα είναι έτοιμα τα περιγράμματα για τις οικιστικές πυκνώσεις, βάσει των οποίων θα εξαιρεθούν οι περιοχές από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
-->

Ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά της Σαλαμίνας όπως έχει αναπτυχθεί η οικιστική δόμηση, όπου πολλοί οικισμοί είναι ο ένας πλησίον του άλλου, βοηθά ούτως ώστε να προωθούνται σύνολο πολλών οικισμών μαζί και όχι ξεχωριστά κάθε οικισμός. Αυτό είναι θετικότατο σημείο.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Σαλαμίνα στο σύνολό της, εκτός ακραίων περιπτώσεων (είναι λίγες), βρίσκεται στα πλαίσια της οικιστικής πύκνωσης όπως ορίζει ο νόμος και θα βρεθεί εκτός δασικών χαρτών.
Ο κ. Σταματόπουλος σύντομα θα φέρει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου χάρτες, στους οποίους θα υπάρχουν τα περιγράμματα για τις οικιστικές πυκνώσεις, όπου θα μελετηθούν τόσο από την τεχνική υπηρεσία αλλά και από άλλους παράγοντες, ούτως ώστε με σιγουριά να προωθηθούν αμέσως μετά ηλεκτρονικά στην Κτηματολόγιο Α.Ε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμαρχο Σαλαμίνας κα Νάννου για την σύσκεψη αυτή, που είχε θετικά αποτελέσματα όπου θα έπρεπε να κανονιστούν λεπτομέρειες διαδικαστικές και τεχνικές για το συγκεκριμένο θέμα ούτως ώστε να μην υπάρχει καμιά καθυστέρηση.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η οποία με τις γνώσεις της, βοηθά με τον καλύτερο τρόπο στο θέμα της οικιστικής πύκνωσης για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.
Αντιλαμβάνομαι και από τα τηλεφωνήματα που δέχομαι καθημερινά, ότι οι πολίτες που έχουν το πρόβλημα και είναι πάρα πολλοί, ανησυχούν. Δικαιολογημένα, η ταλαιπωρία , τα πρόστιμα και τα δικαστήρια σε πολλούς, η ομηρία σχεδόν τριάντα χρόνων, έχει δημιουργήσει άγχος σε όλους.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι γίνεται το καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ σύντομα θα έχουμε την γενική εικόνα των χαρτών και αμέσως θα ενημερώσουμε τον κόσμο.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι με την οικιστική πύκνωση δεν λύνεται αμέσως το πρόβλημα, αλλά γίνεται ένα τεράστιο βήμα στην λύση του προβλήματος, ενώ συγχρόνως όλος αυτός ο κόσμος μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών θα αποφύγει να κάνει αντιρρήσεις και ενστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάνος Δερτούζος