Δήμαρχος Σαλαμίνας: "Η Σαλαμίνα συγχαίρει την γείτονα πόλη για την μεγάλη της επιτυχία"

Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελευσίνα ανακηρύχθηκε «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2021.

Η Σαλαμίνα συγχαίρει την γείτονα πόλη για την μεγάλη της επιτυχία, ευχόμενη να αποτελέσει διαρκές κύτταρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς για όλους τους Δήμους ώστε να αναπτυχθούν σχέσεις πιο δυνατές βασιζόμενες σε αμοιβαία ανταλλαγή δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες σκοπό θα έχουν την ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του κάθε τόπου.


-->
Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για την επιλογή της γείτονος πόλης να φιλοξενήσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθότι και ο Δήμος μας υπήρξε υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Ελευσίνας με συχνή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της. 
Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια και πίστεψαν στο δικό μας όνειρο για την ανάδειξη της Σαλαμίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα.      
Μπορεί βέβαια η προσπάθεια μας να μην ευόδωσε, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε καλά οργανωμένες και επαρκώς χρηματοδοτημένες προσπάθειες πολλών Δήμων, τολμήσαμε όμως στην πρόκληση και σηκώσαμε το ανάστημα μας υποβάλλοντας έστω και την τελευταία στιγμή το φάκελο υποψηφιότητας.            Δια της υποβολής αυτής,  προβάλαμε την ένδοξη ιστορία μας εκτός νησιού και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.
                                                                       Σαλαμίνα 11/11/2016


                                                                Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας