Λειτουργεί ξανά το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αιαντείου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Νοεμβρίου 2016  αγιασμός για την επαναλειτουργία του παλαιού σχολείου Αιαντείου , που βρίσκεται στην πλατεία της Κοινότητας.



Η Δήμαρχος στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν ώστε σε ελάχιστο χρόνο να επισκευαστεί το παλαιό σχολείο, προκειμένου με ασφάλεια να φιλοξενήσει τους υπεράριθμους μαθητές της περιοχής.
Εχθρός του καλού, είπε η Δήμαρχος, είναι το καλύτερο και σίγουρα όλοι οι μαθητές αξίζουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.
Προς αυτήν την  κατεύθυνση λοιπόν προχωρά η Δημοτική Αρχή, αναμένοντας την έκδοση του ΦΕΚ για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου στην περιοχή Αγ. Αθανασίου, ώστε με την χρηματοδότηση της ΚΤΥΠ (παλιού ΟΣΚ), να αναγερθεί νέα σχολική μονάδα που θα καλύψει επαρκώς την ανάγκη για στέγαση της μαθητικής κοινότητας περιοχής Αιαντείου.    


Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η αναφορά της κ. Σωτηρίας Μπούτση πρώην δασκάλας (μητέρας της σημερινής Δ/τριας Δημ. Σχολειου Αιαντείου κ. Αικατερίνης Μπούτση) στα χρόνια που υπηρετούσε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο, το σχολείο του χωριού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε που καλούσε τους μαθητές στην τάξη με το χτύπημα της καμπάνας της εκκλησίας.




                                                  Σαλαμίνα 3/11/2016                                            
                                          Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας