ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟMAXΩN 2016»


Διοργανώθηκε και φέτος από τον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ), στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), ο Διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας τριγώνου «Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2016», το Σαββατοκύριακο 29, 30 Οκτωβρίου, στον ιδανικό ιστιοπλοϊκό στίβο του κόλπου της Σαλαμίνας.




 Ο πραγματικά θαυμάσιος ιστιοπλοϊκός στίβος, που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο με τις δράσεις του ΝΟΒΣ, οι καλές καιρικές συνθήκες και η άψογη διοργάνωση, συνετέλεσαν στο να αποτυπωθεί ένα όμορφο θέαμα με 109 πανιά να ζωγραφίζουν τον κόλπο της Σαλαμίνας με πινελιές ανεπανάληπτες.





Το Σάββατο έγιναν 4 ιστιοδρομίες από τα 86 σκάφη optimist και τα 23 σκάφη laser 4,7 με αντίστοιχους αθλητές, των 21 συμμετεχόντων Ναυτικών Ομίλων. Πρώτη επίσημη συμμετοχή σε αγώνες του Ναυταθλητικού Ομίλου Σεληνίων Σαλαμίνος. Συμμετείχαν και φιλοξενήθηκαν στην Σαλαμίνα, Ναυτικοί Όμιλοι από το κοντινό Πέραμα, τον Πειραιά, το Φάληρο, το Καλαμάκι, την Αμφιθέα, τον Αγ. Κοσμά, την Βούλα, την Βουλιαγμένη, την Αρτέμιδα, τους Αγ. Αποστόλους, το Πόρτο Ράφτη, το Αλεποχώρι, τον Άσσο Κορινθίας, την Χαλκίδα και την Πάρο.  







Την Κυριακή έγιναν και υπόλοιπες 2 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, μετά το τέλος των οποίων, στον χώρο του ΝΟΒΣ έγινε η απονομή επάθλων του αγώνα. Την εκδήλωση τίμησε η παρουσία της Δημάρχου Σαλαμίνος κας Ισιδώρας Νάννου, του Προέδρου του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννη Λένη, του Προέδρου της Επιτροπής Δραστηριότητας της ΕΙΟ κ. Χρήστου Κολιαστάση, Προέδρων, Διοικητικών παραγόντων και πολλών φίλων από τους συμμετέχοντες Ναυτικούς Ομίλους.