Επιχείρηση στον Σαρωνικό για τον εντοπισμό αγνοούμενου ναυτικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα στον Σαρωνικό για τον εντοπισμό ναυτικού, μέλους του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Έλυρος, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

-->



Τα ίχνη του 34χρονου ναυτικού χάθηκαν στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς. Η έρευνα διεξάγεται υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ. 

Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα για μετακίνηση στον χάρτη
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο αγνοούμενος ναυτικός τελευταία φορά εθεάθη να βγαίνει από την καμπίνα του περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι συνάδελφοί του συνειδητοποίησαν ότι αγνοείται, άρχισαν να τον ψάχνουν. Το πλοίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά, ωστόσο ο άνδρας δεν εντοπίστηκε πουθενά.

Περίπου στις 08:00, και αφού το πλοίο είχε καταπλεύσει στον Πειραιά, για την εξαφάνιση ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η επιχείρηση εστιάζεται μεν στο σημείο όπου εκτιμάται ότι βρισκόταν το πλοίο την ώρα που χάθηκε ο ναυτικός, ωστόσο έχει μεγάλη έκταση για το ενδεχόμενο ο άνδρας να έχει παρασυρθεί λόγω καιρού.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού (δύο στον Σαρωνικό και ένα νοτιοδυτικά της Μήλου), δύο ελικόπτερα (ένα του λιμενικού και ένα του Πολεμικού Ναυτικού), ενώ πρόκειται να αποπλεύσει και πλοίο ανοικτής θαλάσσης. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί παραπλέοντα πλοία.

Κατά τις πληροφορίες, η έρευνα των σκαφών του λιμενικού στον Σαρωνικό εστιάζεται κυρίως στη νησίδα Φλέβες.