Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Θετικός ο κ. Σπίρτζης στη μεταφορά ζώων συντροφιάς στα ΜΜΜ

Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και έθεσαν εκ νέου το θέμα της αλλαγής του νόμου για την μεταφορά των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς περιορισμό μεγέθους, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά και χωρίς να τελούν υπό την αίρεση των οδηγών των μέσων μεταφοράς ή των επιβατών.

-->

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος 4039/2012, θέσπισε για πρώτη φορά το δικαίωμα μεταφοράς μικρόσωμων ζώων συντροφιάς (μέχρι 10 κιλά) σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μία διάταξη που ωστόσο δημιουργούσε διακρίσεις μεταξύ των κηδεμόνων ζώων ενώ οι μετά τον νόμο διευκρινιστικές ρυθμίσεις δημιουργούσαν προσκόμματα στην πρακτική τους εφαρμογή.
Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κηδεμόνας ζώου, που θέλει να μετακινηθεί με το κατοικίδιό του και προτάθηκαν λύσεις, ώστε να γίνει εφικτή πλέον η μετακίνηση χωρίς προσκόμματα.
Ο κ. Υπουργός είχε θετική άποψη για τις προτάσεις μας και δεσμεύτηκε ότι πρόκειται να τις εξετάσει το συντομότερο.
Ένα θέμα που έχει λυθεί πριν από πολλές δεκαετίες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σήμερα θεωρείται αυτονόητο εκτιμάμε, ότι έφθασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου να λυθεί και στην χώρα μας.
Οι ζωοφοβίες που δεν εδράζονται στην επιστήμη και στη λογική δεν θα πρέπει να σταθούν ανασταλτικός παράγοντας στην πλήρη ρύθμιση της μεταφοράς των κατοικιδίων στα ΜΜΜ.
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/12/16 17:37

    Τα ζώα πρέπει να είναι ελεύθερα,να έχουν δικαιώματα στην γή όπως κάθε ζωντανός οργανισμός,χωρις στερήσεις,να επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι αν κάποιος ενοχλείται ας πηγαίνει με τα πόδια.Να τιμωρούνται αυστηρά και με την ίδια ενεργεια ,όσοι τα ακρωτηριάζουν και τα στειρώνουν!ο βασανισμός ή ή θανάτωση ζώου να είναι κα κακουργηματική πράξη,όπως και ή πώληση και κατανάλωση κρέατος επίσης!Δεν εννοείται επιλεκτική ρατσιστική Ζωοφιλία,ολα τα ζώα πονούν το ίδιο δεν πρέπει να αγαπάμε μόνο αυτά που δεν μπορούμε να φάμε!Τόπο στα Ζώα!Ούτως ή άλως προκοπή απ τους ανθρώπους δεν είδαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.