Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ σήμερα

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αύριο, Τετάρτη, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

-->
Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθως πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η Ομοσπονδία ζητεί συγκεκριμένα να δοθούν λύσεις, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος και να μην οδηγηθεί στην απόλυση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.
«Μεθοδικά και σταθερά η κυβέρνηση αντί να δώσει σαφείς και άμεσες λύσεις ουσιαστικά δίνει στους εργαζόμενους ως μόνη διέξοδο τον δικαστικό δρόμο» τονίζεται στην ανακοίνωση.