Σκληρή κόντρα Κυβέρνησης - ΠΝΟ με αποκλεισμένα τα νησιά

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΠΝΟ ξέσπασε μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ναυτικών να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής κρατώντας τα καράβια δεμένα στα λιμάνια συνολικά για δέκα ημέρες.

Ήδη οι αντιδράσεις στα νησιά είναι μεγάλες ενώ από την κυβέρνηση υπήρξε παρέμβαση τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή όσο και από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με έκτακτη συνέντευξη τύπου.


«Δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και αυτή βασίζεται σε φανταστικά αιτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής ενώ νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος είχε ξεκαθαρίσει ότι «ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία φορολογική αύξηση των ναυτικών».

Αργά το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία "Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών", υπογραμμίζεται ότι: η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Πηγή: real.gr