Πληθαίνουν τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης στη Σαλαμίνα!

Το τελευταίο διάστημα έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων -και όχι μόνο- με «πρόσχημα «, ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το «θύμα» να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ή θανατηφόρο δυστύχημα, με το «θύμα» να έχει.. καταλήξει. 
Τουλάχιστον δύο περιστατικά έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, το ένα στη Σαλαμίνα και το άλλο στα Παλούκια. Ο τρόπος που δρουν οι κακοποιοί είναι πανομοιότυπος. 

-->

Οι απατεώνες που δρουν σε όλη την επικράτεια, δηλώνουν ψευδώς ότι είναι (συνήθως) Αστυνομικοί και ζητούν χρήματα για δικαστικά έξοδα, εγγύηση κλπ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι (συνήθως «χρησιμοποιούν» στις αναφορές, τα παιδιά τους) στο τροχαίο χωρίς δικαστική παραπομπή. Κάποιες από τις μαρτυρίες συγγενών θυμάτων όπως τις περιγράφουν οι ίδιοι.

Δεκάδες καταγγελίες καταγράφει η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την επικράτεια από έντρομους γονείς οι οποίοι τηλεφωνούν για να καταγγείλουν το τηλεφώνημα που είχαν δεχθεί νωρίτερα με «πρόφαση» ότι τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο. Οι επιτήδειοι φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους τηλεφωνώντας στα θύματά τους είτε με απόκρυψη, είτε από τηλεφωνικούς θαλάμους γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
«Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο» ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Αμέσως μετά τη γυναικεία φωνή που καλούσε σε βοήθεια, το τηλέφωνο πήρε ένας άνδρας ο οποίος υποστήριζε ότι για να ξεμπλέξει το παιδί της από το τροχαίο στο οποίο «υποτίθεται» ότι τραυμάτισε σοβαρά άνθρωπο, και πρέπει άμεσα να καταβληθεί σε τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Παρά το αρχικό σοκ και τον πανικό, όταν έγινε αντιληπτή η απάτη, ενημερώθηκε η Ασφάλεια.

Σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι παρόμοιο ενημερώστε άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές ή επικοινωνήστε με την Άμεση Δράση καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.