«Καλώς ήλθατε»: Η υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 15ο δημοτικό Νίκαιας


Θερμή ήταν η υποδοχή των προσφυγόπουλων το μεσημέρι της Τρίτης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας. Αλληλέγγυοι, γονείς παιδιών που φοιτούν ήδη στο Δημοτικό, συλλογικότητες και τοπικοί φορείς, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τα συνολικά 27 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο. Το κεντρικό σύνθημα-μήνυμα που κυριαρχούσε από τους αλληλέγγυους ήταν «καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, τσακίστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής!».







Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά θα διδάσκονται μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ήδη έχει καθοριστεί η αίθουσα που θα διεξάγονται τα μαθήματα. Όπως άλλωστε εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, που υποδέχτηκε σήμερα τα παιδιά στο σχολείο: «Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει απολύτως το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη σταδιακή ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα». 
Στο φακό του left.gr μίλησαν ο Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, ο Γιάννης Παντής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και ο Λεωνίδας Νίκας, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά:

διαβάστε περισσότερα εδώ