ΣΟΚ στην Κωνσταντινούπολη: " Άι Βασίλης " μοίρασε σφαίρες και αφαίρεσε ζωές

- Μακελειό με τουλάχιστον 39 νεκρούς και 69 τραυματίες λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη
- Ο δράστης είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης για να περνά απαρατήρητος και άνοιξε πυρ στα τυφλά σε νυχτερινό κέντρο, σκορπώντας το θάνατο
- Βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει μέσα στο club δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς- Σύγχυση για το αν ζει ο δράστης - "Είναι νεκρός" μετέδωσε ο Guardian, για ανθρωποκυνηγητό κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης



-->




Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι. Παράλληλα, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον δράστη της επίθεσης, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως είναι νεκρός, την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ αλλά και τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του!

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.





- Όλο το χρονικό της νέας τραγωδίας στην Τουρκία
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το 2017. Λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου χρόνου ακόμη ένα μακελειό, στην Κωνσταντινούπολη για άλλη μια φορά, έρχεται να «παγώσει» τον κόσμο. Σε μια στιγμή ανεμελιάς και χαλάρωσης, ένας τρομοκράτης ήρθε να σκορπίσει θάνατο και πανικό.
Παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως οι δράστες του μακελειού με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες ήταν δυο, τελικά ήταν ένας και μάλιστα ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη. Και στόχευσε ένα νυχτερινό κέντρο που εκείνη την ώρα, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που διασκέδαζε και γιόρταζε την Πρωτοχρονιά. Ο στόχος δεν ήταν τυχαίος. Η Reina είναι μια από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, όπου όπου συχνάζουν διάσημοι και ξένοι τουρίστες.

Μέσα στη ντισκοτέκ Reina στη συνοικία Ορτακιόι στην περιοχή Μπεσίκτας, σε ένα night club από τα πιο γνωστά και κοσμοπολίτικα στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 500 με 700 άτομα! Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, μέσσα στη Reina βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι. Είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Για κάποιους το νήμα της ζωής της κόπηκε άδοξα και άγρια. Από τις σφαίρες του καλάσνικοφ με το οποίο, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ήταν οπλισμένος ο δράστης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο δράστης, φορώντας στολή Άγιου Βασίλη για να περάσει απαρατήρητος, έφτασε έξω από το Reina και αφού σκότωσε έναν αστυνομικό που στεκόταν κοντά στην πόρτα και έναν πολίτη, μπήκε στη ντισκοτέκ και άνοιξε πυρ κατά του κόσμου! Ήταν τέτοιος ο πανικός που επικράτησε, που κάποιοι πήδηξαν στο Βόσπορο για να μπορέσουν να σωθούν!