Η Δήμαρχος Σαλαμίνας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Στόλου (δείτε φώτο)


Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας χθες το πρωί παρευρέθηκε η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάννου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Καραγεώργη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ.


--> Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης ΛΣ, ενώ τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή εκπροσώπησε ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός (και αυτός Καταδρομέας και Υποβρύχιος Καταστροφέας), καθώς και παλαιοί Αρχηγοί ΓΕΝ, Στόλου, αντιπροσωπείες αξιωματικών και στελεχών του ΠΝ και πλήθος κόσμου. 


Με αναφορά στα ονόματα των τριών νεκρών πιλότων του ΠΝ, των οποίων το ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στην Κίναρο και την προσφώνηση «Αθάνατοι» ξεκίνησε την Η.Δ. του ο απερχόμενος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Καραγεώργης.







Από την πλευρά του ο νέος Α.Σ. Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, ο οποίος προέρχεται από την οικογένεια των υποβρύχιων καταστροφέων του ΠΝ, στη δική του Η.Δ., αναφέρθηκε στην ανάγκη «διακλαδικότητος στο εσωτερικό ,επισήμανε ότι ο Στόλος εκπαιδεύεται όπως ακριβώς θα πολεμήσει, ενώ ως ενδεικτικό της φιλοσοφίας του από τις Υποβρύχιες Καταστροφές και τις ειδικές δυνάμεις του ΠΝ, ο νέος Αρχηγός ζήτησε να έχουν ως πρότυπο τον πολυμήχανο Οδυσσέα λέγοντας: «οφείλουμε να καταστούμε απρόβλεπτοι στον αντίπαλο, υιοθετώντας μη συμβατικό τρόπο δράσης».




 Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει ρητή αναφορά και ιδιαίτερη μνεία «στην αποδεδειγμένη γνώση των ανθυπασπιστών, υπαξιωματικών και ναυτών», ενώ συγκινήθηκε εμφανώς όταν αναφέρθηκε στους πεσόντες ήρωες του ΠΝ σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους.