Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου στο Δήμο Σαλαμίνας

Σήμερα είχαμε την τιμή να επισκεφτεί τον Δήμο μας η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, συνοδευόμενη από την βουλευτή Σύριζα Β΄ Πειραιά κ. Νίνα Κασιμάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
-->


Η επίσκεψη της κ. Υπουργού έγινε στα πλαίσια της υλοποίησης  από τον Δήμο μας προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μακροχρόνια ανέργων, διάρκειας 8 μηνών.
Όπως τόνισε η κ. Αντωνοπούλου στους απασχολούμενους σ΄ αυτό το πρόγραμμα, ο σκοπός του είναι αφ΄ ενός μεν η βοήθεια των ίδιων των εργαζομένων τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο εμπειρίας και προϋπηρεσίας, αλλά και ωφέλεια στην κοινωνία, η οποία προκύπτει από τις δράσεις που υλοποιούνται μέσω αυτού του προγράμματος.



Η Δημοτική Αρχή ανταποκρινόμενη στον σκοπό της Κοινωφελούς εργασίας που εκπονήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε και πέτυχε την απασχόληση 78 ατόμων επιστημόνων, τεχνιτών, πολιτικών μηχανικών και άλλων κατηγοριών επαγγελματιών όπως και άλλων 78 ατόμων για το επόμενο οκτάμηνο.



Οι πιο πάνω απασχολούμενοι έχουν βοηθήσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, βιβλιοθήκη, δημιουργία αποθήκης, κοινωνικές Υπηρεσίες, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τμήμα μελετών τεχνικής υπηρεσίας και περιβάλλοντος, καθαριότητα, τμήμα καθημερινότητας, κοινωνικό φροντιστήριο και παντοπωλείο, οικονομική Υπηρεσία, Λογιστήριο, Τμήμα Εσόδων, βάψιμο σχολείων κ.ά.
Ευχαριστούμε την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου που με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε δουλειά σε μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας αλλά και ανάσα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας επ΄ ωφελεία πάντα των δημοτών.


Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας