Οι τελευταίες μέρες, η λοίμωξη και η αγνωμοσύνη "Στη Σαλαμίνα υπήρξαν πολλοί αγνώμονες άνθρωποι και αυτό τον είχε πικράνει"

Ο θάνατος του Γιώργου Βασιλείου βύθισε στην θλίψη την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό χώρο.
Ο ηθοποιός ήταν αγαπητός και είχε πολλούς φίλους. Η είδηση της περιπέτειας της υγείας του στεναχώρησε πολλούς, αλλά ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και πίστευε ότι θα βγει νικητής.
«Ο Γιώργος και εμείς στην οικογένεια πιστεύαμε πως θα γίνει καλά. Δεν υπήρχαν ιατρικά σημάδια που έδειχναν ότι δεν μπορεί να παλέψει την κατάσταση.

-->
Μια υποβόσκουσα λοίμωξη ήταν αυτή που τον οδήγησε μια μέρα πριν στο νοσοκομείο. Μαζί, περπατώντας , πήγαμε, για να κάνει εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο. Το απόγευμα, πριν φύγει, κοιμήθηκε. Του λέω: «Άντε Γιώργο, να βγει το αποτέλεσμα να ηρεμήσουμε». Όπως ξάπλωσε, μετά από μια ώρα μου λέει ο γιατρός: «Κυρία Βασιλείου, βγείτε για λίγο έξω από το δωμάτιο» και ο Γιώργος είχε φύγει. Δεν μπορούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Ο Γιώργος δεν πόνεσε. Δεν έφυγε από τον καρκίνο» εξήγησε στην Freddo η σύζυγος του ηθοποιού και συνέχισε για την αχαριστία που είχε εισπράξει ο ηθοποιός από κατοίκους της Σαλαμίνας. 

«Στη Σαλαμίνα υπήρξαν πολλοί αγνώμονες άνθρωποι και αυτό τον είχε πικράνει. Τον θεωρούσαν ξένο εκεί και αυτό δεν μπορούσε να το δεχτεί. Όχι όλοι βεβαίως, αλλά μεγάλη μερίδα κόσμου. Και ας τους έφτιαξε δρόμους και ας έκανε τόσα καλά όταν ήταν βουλευτής. Η αγνωμοσύνη τον σκότωνε. Ο Γιώργος ήταν πραγματικός άρχοντας. 

 Με έχει αφήσει Κυρία σε όλες μας τις υποχρεώσεις μας. Ντρέπομαι να βλέπω καταξιωμένους συναδέλφους του να προκαλούν τον οίκτο στο κοινό με τον τρόπο που φεύγουν από τη ζωή, που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίνη. Ο Γιώργος θα παραμείνει για μένα ένας μεγάλος κύριος».


Πηγή