Χαλάει σταδιακά ο καιρός, έρχονται χιονοπτώσεις & καταιγίδες

Ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή σε πεδινά τμήματα της Αττικής 
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές αναμένονται από σήμερα. Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα.

-->
Ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή σε πεδινά τμήματα του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα θαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Χιονοπτώσεις και καταιγίδες

Στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ημιορεινά.
Στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική, στην Πιερία, στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Στις Σποράδες αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές στα πεδινά της Κρήτης και λίγα χιόνια στα ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 5, στην Ήπειρο από 1 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 7, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 5 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 5 έως 9, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς.
Πηγή: Meteo.gr