Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, τη Γ.Γ. κα Βλαζάκη Μαρία και υπηρεσιακούς παράγοντες.
-->


Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στην κ. Υπουργό και καλή επιτυχία στο έργο της στο οποίο θα έχει συμπαραστάτη την Περιφέρεια Αττικής. Αφού εκτέθηκαν και αναλύθηκαν καίρια σημεία αρμοδιότητας του Υπουργείου που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, συζητήθηκε η στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την υλοποίηση τουςΗ ΠΕ Νήσων είναι μία περιφερειακή ενότητα η οποία διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή της. Ιδιαίτερα για το των Αντικυθήρων, το οποίο ερημοποιείται σταδιακά, ο Αντιπεριφερειάρχης επέδωσε ειδικό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα κάτωθι :
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ (ΑΔΟΜΗΤΗ ΖΩΝΗ Α) ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ COSCO.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ (π.χ.  κυκλικό ταφικό μνημείο στις Κολόνες Σαλαμίνας)


ΑΙΓΙΝΑ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΦΥΛΑΚΕΣ).
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ
ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΟΡΟΣ.
ΔΙΑΣΩΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΙΑΧΩΡΑΣ – ΤΟΥ «ΜΥΣΤΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ».

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ
ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟΥ


ΠΟΡΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ (ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 4000
π.Χ.).

ΥΔΡΑ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ.

ΚΥΘΗΡΑ
ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ.

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.
ΕΝΑΛΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.
ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.


Μετά από διαλογική συζήτηση, διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για να δοθούν λύσεις στα πιο πάνω ζητήματα

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/1/17 20:36

  Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!
  Μέχρι και το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του… τιμημένου κουκουέ, ασχολήθηκε με τους απανταχού της γης απρόσκλητους, που ξεπαγιάζουν στα hotspots της συμφοράς:
  «Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, μέσα σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατό, με την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων».
  Παρατήρηση 1η: οι θησαυροφύλακες του Περισσού απαξιούν να ασχοληθούν με τους Έλληνες αστέγους, που δεν έχουν ούτε σκηνή πάνω απ’ το κεφάλι τους.
  Παρατήρηση 2η: σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα χειμαζόμενα «προσφυγάκια», το… τιμημένο οφείλει να δώσει πρώτο το καλό παράδειγμα και ν’ ανοίξει άμεσα τους «κλειστούς θερμαινόμενους χώρους» που διαθέτει. Ήτοι, το παλάτι του Περισσού και όλα τα κατά τόπους γραφεία του. Αλλιώς, τα συντρόφια κοροϊδεύουν την κοινωνία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/1/17 20:37

  ΙΔΟΥ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ!
  Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα «προσφυγάκια» στα hotspots της Λέσβου )που μένουν σε σκηνές…), καθώς χιονίζει στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Έτσι, μια ΜΚΟ, η «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο» ζήτησε από τον πρόεδρο των ξενοδόχων να φιλοξενηθούν τα «προσφυγάκια» στα ξενοδοχεία του νησιού, τουλάχιστον γι’ αυτές τις μέρες του χιονιά.
  Ωστόσο, δεν είναι αυτή η ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος, καθώς αν τα «προσφυγάκια» μπουν στα ξενοδοχεία, θα ισχύσει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και δε θα φύγουν από κει, ούτε με… σφαίρες!
  Άλλη είναι η λύση και σας την παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως: 15.746 ψήφους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, στις τελευταίες εκλογές, 5.796 το… τιμημένο, 2.355 η συνοδοιπορούσα καμμεναρία, 1.697 οι Λαφαζαναίοι και 592 ψήφους όλα μαζί τα… υπερ-σούπερ-ντούπερ «αλληλέγγυα» γκρουπούσκουλα της ακροαριστεράς (ΑΝΤΑΡCIA, ΚΚΕ μ-λ, κ.λπ.). Σύνολο κομμουνιστών και συνοδοιπόρων: 26.166.
  Πόσα είναι τα «προσφυγάκια» στην Λέσβο; Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του λεγόμενου «Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης», είναι 5.551.
  Δηλαδή, αν κάθε σύντροφος παίρνει στο σπίτι του από ένα «προσφυγάκι» μία στις πέντε μέρες, λύθηκε το πρόβλημα! Τόσο απλά είναι τα πράγματα! Άιντε τώρα να σας δούμε «αλληλέγγυοι» του… κώλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/1/17 20:38

  Ρε άνθρωπε ακόμα δεν κατάλαβες ότι η αδόμητη ζώνη της Κυνόσουρας ΔΕΝ παραχωρήθηκε στον ΟΛΠ και την COSCO; Τι βιολί βαράς; Κοίτα τις ευθύνες σου και άσε τις παπάτζες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.