Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης


Τι προβλέπει νέα τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή

Οριστικό τέλος στις διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες για τη θέρμανση βάζει τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νόμο για το χωρικό σχεδιασμό και ψηφίστηκε από τη Βουλή.   
Σύμφωνα με αυτήν, δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου ένας ιδιοκτήτης να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο.   

Με βάση τον νόμο (Ν. 4447/2016 – ΦΕΚ 241 Α' 23.12.2016 ) πλέον επιτρέπεται από κάθε έναν ιδιοκτήτη ξεχωριστά η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης φυσικού αερίου σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.   

Συγκεκριμένα με το άρθρο 39 του νόμου τροποποιείται το άρθρο 11 του ν. 4342/2015 και προστίθεται νέα παράγραφος 8 ως εξής:   «Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».   
Η διάταξη ισχύει ήδη από 23-12-2016. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.