Oδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

-->


Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που περιλαμβάνει οδηγίες προστασίας κατά την οδήγηση, όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα (https://goo.gl/tEJlKh). 

Παράλληλα, παρέχεται άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν, από ΟΤΑ Α’ βαθμού και άλλους φορείς, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής (https://goo.gl/zNV3UH), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος, η οποία είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου για την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο ευθύνης της. Στο ίδιο πλαίσιο, τις προσεχείς ώρες θα τεθούν σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και θα παραμείνουν έτοιμες, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να συνδράμουν με προσωπικό και μηχανήματα.