Χάρη στη φροντίδα της Μ. Πυργιώτη ο παράλυτος σκύλος από τη Σαλαμίνα περπάτησε ξανά

Τα πρώτα του βήματα χωρίς το αναπηρικό του αμαξίδιο κάνει ο Τέντυ, ο σκύλος που τον Φεβρουάριο του 2016 έμεινε παράλυτος στη Σαλαμίνα αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Το ζώο σώθηκε στην κυριολεξία και κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξε η δημοσιογράφος Μαριάνα Πυργιώτη.

-->




Έτσι σερνόταν το ζώο για περίπου έναν μήνα...


Η κα Πυργιώτη διάβασε το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr μέσω του οποίου κάναμε έκκληση για την σωτηρία του ζώου, και επικοινώνησε μαζί μας εξηγώντας μας ότι θέλει να υιοθετήσει τον σκύλο. Μάλιστα πήγε η ίδια στη Σαλαμίνα τον Μάρτιο του 2016 και παρέλαβε το σκυλί που ήταν εξαιρετικά στρεσαρισμένο από το πόνο που ένιωθε.




Mε αποτέλεσμα το κορμί του να γεμίσει πληγές...
Μετέφερε το σκυλάκο, που ονόμασε Τέντυ, στο σπίτι της στο Γραμματικό Αττικής και εκεί με τη βοήθεια του Βασίλη Τζιγκουρά και της εκπαιδεύτριας σκύλων Ρενάτα Γρυπάρη κατάφερε το ζώο να αποδεχτεί το αμαξίδιο και να κάνει με αυτό τα πρώτα του βήματα.
Τα πρώτα βήματα του με το αμαξίδιο τον Απρίλιο του 2016


Και τώρα πια δέκα μήνες μετά από εντατική φροντίδα ο Τέντυ κατάφερε να σταθεί και πάλι μόνος του τα πόδια του… Και όλα αυτά χάρη σε όλους εκείνους που νοιάστηκαν εξ αρχής να σώσουν αυτό το πλάσμα και να συμβάλλουν στη φροντίδα του.