Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε καρέ – καρέ τον απεγκλωβισμό αλόγου που βρέθηκε σε λάκκο στα Κανάκια Σαλαμίνας

Χάρη στη βοήθεια κυρίως των πυροσβεστών και πολλών άλλων ανθρώπων, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, το άλογο το οποίο εντοπίστηκε να κείτεται αβοήθητο σε έναν λάκκο στα Κανάκια Σαλαμίνα και σε βάθος περίπου τριών μέτρων τελικά μετά από πολύωρες προσπάθειες απεγκλωβίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) για να σηκωθεί το ζώο στα πόδια του έγινε στην κυριολεξία αγώνας δρόμου.
-->


Η Ζ.Ο.Ε.Σ. ενημερώθηκε για το άλογο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, που πληροφορήθηκαν τηλεφωνικά το συμβάν από πολίτη. Η πρόσβαση στο σημείο ήταν πολύ δύσκολη και το ζώο μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να το βγάλουν από τον λάκκο βάθους περίπου τριών μέτρων με την βοήθεια εκσκαφέα και ιμάντων.
Σύμφωνα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που δόθηκαν από τον Θανάση Χελιώτη ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, ώστε το ζώο να σταθεί γρήγορα όρθιο. Το κράτησαν σταθερό με τους ιμάντες και με μαλάξεις προσπάθησαν να επαναφέρουν τη σωστή λειτουργία του εντέρου του καθώς όταν τα άλογα δεν κινούνται κινδυνεύουν από κολικούς, που είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για τη ζωή τους. Σήμερα μετά και τη βοήθεια της κτηνιάτρου Μαρία Κοκλιώτη, που ανέλαβε και δωρεάν τη θεραπεία του ζώου, το άλογο είναι όρθιο και πολύ καλύτερα. Δυστυχώς αυτό και πολλά άλλα παθαίνουν τα ζώα τα οποία εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή παραμένουν ανεπιτήρητα από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους.


Πηγή: https://www.zoosos.gr/deite-kare-kare-ton-apegklobismo-alogou-pou-brethike-se-lakko-sta-kanakia-salaminas/#ixzz4YNKzX3Su

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.