Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

«Αποφύγετε τη χρήση τζακιών μέχρι την Παρασκευή»

Σε συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας προέβη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-->
Με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, στην Αττική, θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος, παρακαλούν θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στην παρούσα σύσταση.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/2/17 10:34

  Σοβαρό πρόβλημα εκτός από την ανεξέλεγκτη διακίνηση βαρέων οχημάτων με αδρανή υλικά από τα πορθμεία της Σαλαμίνας είναι και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
  Η συνεχής διακίνηση φορτηγών από τα πορθμεία της Σαλαμίνας με αδρανή υλικά αποτελεί καθημερινό και αδιαμφισβήτητο γεγονός στο οποίο γινόμαστε μάρτυρες όσοι μένουμε στο νησί. Αναμέναμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είχαν δείξει μία στοιχειώδη ευαισθησία στο θέμα αυτό όταν μάλιστα πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές των κατοίκων για παράνομη λειτουργία του λατομείου στην περιοχή Γούβα Μπατσί. Άλλωστε η ίδια η δήμαρχος έχει παραδεχθεί δημόσια σε δημοτικό συμβούλιο ότι γνωστή εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο αυτόν «κλέβει».
  Μέσω των δύο πορθμείων που διαθέτει το νησί μας θα μπορούσε οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή να προβαίνει σε ελέγχους. Αυτό μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει και κάθε καταγγελία περί διακίνησης παράνομων αδρανών υλικών εξετάζεται στην βάση υιοθέτησης διαφόρων εγγράφων και όχι πραγματικών ελέγχων. Η προφορική πληροφόρηση που δίνουν οι υπηρεσίες σχετικά με την διακίνηση των αδρανών υλικών εντός του νησιού είναι ότι αυτά εισέρχονται από το ένα πορθμείο και εξέρχονται από το άλλο πορθμείο. Γεγονός που η ίδια η δήμαρχος έχει σχολιάσει «τα υλικά παίρνουν τον αέρα τους στην Σαλαμίνα και εξέρχονται», τονίζονται το παράλογο του θέματος.
  Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου νταλίκα γεμάτη με υλικά κατεδάφισης (μπάζα) εισέρχεται στην Σαλαμίνα από το πορθμείο των Παλουκίων. Πολίτης προβαίνει σε τηλεφωνική καταγγελία προς το Λιμεναρχείο Σαλαμίνος ενημερώνοντας ότι χώρος εναπόθεσης υλικών κατεδάφισης δεν υφίσταται στο νησί. Η άρνηση να εξεταστεί η καταγγελία από το λιμεναρχείο αποτυπώνεται στην έκφραση του λιμενικού «Να προβείτε σε καταγγελία στο Λιμεναρχείο του Περάματος».
  Δημότης της Σαλαμίνας που έλαβε γνώση της ανωτέρω καταγγελίας ακολούθησε το εν λόγω φορτηγό, το οποίο αφού διέσχισε τον παραλιακό δρόμο της Σαλαμίνας, έστριψε προς τα Βασιλικά και στη συνέχεια κινήθηκε προς την περιοχή Γούβα Μπατσί και μάλιστα στον δρόμο που οδηγεί στο λατομείο.
  Η ενημέρωση του εισαγγελέα όταν ήδη προηγουμένως οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες δεν δύναται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν μία καταγγελία, δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για συκοφαντική δυσφήμιση.
  Το πιο λυπηρό είναι ότι έχουμε γίνει ο σκουπιδότοπος της Αττικής ή όπως συνηθίζεται να λέγεται η χαβούζα της Αττικής. Σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου φορτηγά γεμάτα μπάζα κατεδαφίσεων εξακολουθούν να εισέρχονται από το πορθμείο των Παλουκίων στη Σαλαμίνα. Το νησί έρμαιο στις διαθέσεις του επιχειρηματία που κανείς αιρετός τα τελευταία 8 χρόνια δεν τόλμησε να αντιδράσει. Αυτή την Σαλαμίνα προσφέρουν οι δήμαρχοι και οι ελεγκτικές αρχές σε εμάς και στα παιδιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/2/17 10:47

  Τώρα κάνει κίνηση γνωστός επιχειρηματίας της Σαλαμινας εκεί πάνω με τις ευλογίες Μηνα και δεν είναι ο Αγγελου. Σύντομα θα αρχίσει να παίρνει και τα ανάλογα έργα στο νησί.....Δυστυχώς τους έχει όλους στο τσεπάκι του καθώς τους ''συντηρεί'' τόσα χρονιά καί τους παλαιούς και τους νέους.....χαβούζα θα γίνουμε ειδικά όταν θα μπουν μπροστά οι μηχανές και θα μολύνεται η ατμόσφαιρα του νησιού ο καρκίνος θα κάνει πάρτι και να δώ όλοι αυτοί οι ηλίθιοι παρατρεχάμενοι και δημοτικοί σύμβουλοι που θα πεθαίνουν τα παιδιά τους τι θα κάνουν τα μπικικίνια...θα τους τα φάνε οι γιατροί....ανεμομαζώματα διαβολοσκορπισματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/2/17 10:51

  Εκτακτη είδηση, τα φορτηγά του Άγγελου κουβαλάνε συνέχεια μπάζα έξω από τη Σαλαμίνα και τα φέρνουν στο νταμάρι, λαθραία φυσικά. Το λιμεναρχείο δε βλέπει, η αστυνομία κοιμάται, η Ρούλα και ο Μηνάς τι κάνουν; Τα έχουν υπολογίσει μέσα στο νταμαρόλαδο ή τους κλέβει ο νταμαράς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.