Μάνος Δερτούζος: "Oι αλλαγές των Αντιδημάρχων και άλλων Νομικών προσώπων κλονίζουν τις πλειοψηφίες των Δήμων"


Σε ένα μήνα περίπου, δηλαδή στα μισά της Δημοτικής θητείας, θα έχουμε τις πολυαναμενόμενες αλλαγές στην διοικητική δομή των Δήμων όλης της Χώρας. Η αλλαγή των Αντιδημάρχων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και άλλων ανακατατάξεων σε θέσεις Νομικών προσώπων είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους Δήμους. Αυτήν την εποχή όμως συγχρόνως σε όλους τους Δήμους υπάρχει μία αναταραχή λόγω αυτών των αλλαγών.

Είναι άραγε δικαιολογημένη αυτή η αναταραχή η αδικαιολόγητη; 

-->

Έχω μία πάγια πολιτική θέση. Οι θέσεις ευθύνης των αιρετών προσώπων πρέπει να αλλάζουν στα μισά της θητείας. Κανένας δεν τίθεται σε μία θέση δια παντός. Θα πρέπει να γνωρίζει αυτός που του δίδεται μία θέση, ότι όταν παρέλθει ο χρόνος πρέπει να την παραδώσει στον συνάδελφό του που θα πρέπει και εκείνος να δοκιμαστεί και να προσπαθήσει.
 Η αιτιολογία που προβάλλεται από μερικούς Δημάρχους για να μην αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν τις θέσεις, ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» δεν ευσταθεί. Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο και κανένας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό που μπορεί να λύσει τα προβλήματα ευθύνης στη θέση που κατέχει. Πέρα όμως από το δικό μου σκεπτικό, υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι τέτοια εποχή υπάρχουν «σεισμικές δονήσεις» σε όλους τους Δήμους , αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο από αυτές τις ανακατατάξεις. 
Αυτό που μένει να δούμε είναι σε τι βαθμό θα επηρεάσουν αυτές οι σεισμικές δονήσεις τη συνοχή της πλειοψηφίας εκάστου Δήμου. Σε ένα μήνα από σήμερα θα ξέρουμε.

"Από το FaceBook του Μάνου Δερτούζου"