Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΦΑΜΕΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 Π.Μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πανσαλαμίνιος Σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»
Για την επίλυση του δασικού προβλήματος
Πάρου 9 Αιάντειο Σαλαμίνας
Email enotitasalaminas@yahoo.gr

Προς Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος
Σαλαμίνα 6/3/2016

Αγαπητέ κε Υπουργέ

Σας καλούμε στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ με θέμα το δασικό πρόβλημα
Οι Δασικοί χάρτες στη Σαλαμίνα ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί, αλλά είναι νοητό ότι υπάρχει κοινωνική αναστάτωση μετά από τις αλλεπάλληλες κοινωνικές εκρήξεις που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα όταν αναρτώνται οι δασικοί χάρτες.
-->


Η οικιστική πύκνωση ήταν ένα πρώτο μεγάλο βήμα για επίλυση του δασικού προβλήματος που μας ανακουφίζει προσωρινά και μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε για την τελική επίλυση του. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα όπως γνωρίζετε. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον προκάτοχό σας κ. Τσιρώνη αρκετές φορές μαζί με το σύνολο των Συλλόγων της Ανατολικής Αττικής και της Κορίνθου. Μέσα από αυτόν τον διάλογο και την αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος προέκυψε η οικιστική πύκνωση. Αυτός ο διάλογος θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί μαζί σας μέχρι τελικής λύσης του προβλήματος. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών όπως γνωρίζετε δημιουργεί κοινωνικές εκρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Στη Σαλαμίνα έχουμε 5000 σπίτια εκ των οποίων 500 έχουν τεράστια πρόστιμα και 30.000 οικόπεδα που βρίσκονται σε φερόμενες δασικές εκτάσεις, γιατί έτσι ήθελαν αυτοί που με πολύ επιπολαιότητα έκαναν τις φωτοερμηνείες των αεροφωτογραφιών του 1945 και μετέτρεψαν τις αγροτικές εκτάσεις σε δασικές. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών και η οικιστική πύκνωση φανερώνουν πλέον το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει η πολιτεία με ρεαλισμό θάρρος και τόλμη να προχωρήσει στην τελική λύση του προβλήματος.
 Θα ήταν μεγάλη χαρά μας να είσθε κοντά μας στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε, όπου θα έχουμε εμείς την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την πολιτεία για τη οικιστική πύκνωση αλλά και εσείς να μιλήσετε στους πολίτες το τι σχεδιάζει η πολιτεία για τα επόμενα βήματα μέχρι να φθάσουμε στην λύση του προβλήματος, διότι τα προβλήματα παραμένουν.

Για τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Μάνος Δερτούζος

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/3/17 18:18

  Γειά σου δασοφάγε, εσύ δεν ήσουνα που καθησύχαζες τον κόσμο ότι επιλύθηκε το δασικό, ότι τέρμα τα πρόστιμα και οι αγωνίες; Τι μας λες λοιπόν τώρα, ότι όλα όσα έλεγες ήταν μπούρδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/3/17 18:28

  Αυτοί που έκαψαν τα δάση της Σαλαμίνας και τα μετέτρεψαν σε οικόπεδα πρέπει να τιμωρηθούν. Ο Κύριος Δερτούζος έχει δημιουργήσει ένα σύλλογο και θέλει να νομιμοποιήσει την παρανομία και φυσικά τους ψηφοφόρους του. Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα του βγει σε καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/3/17 18:43

  Για ποιο δασικό πρόβλημα μας σαπουνάς τόσα χρόνια .Πες μια φορά τα πράγματα με το όνομα τους .Για την μονιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων ενδιαφέρεσαι , για να μπορούμε να συνεννοούμαστε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/3/17 19:46

  βρεγμενη σανιδα χρειαζεται πια.μαζευτηκαν οι καταπατητες των δασικων και ζητουν δικαιωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος8/3/17 17:12

  Eλα στο Μπλε Λιμάνι ρε βλάκα να δεις ποιοι είναι οι καταπατητές. Ελα ρε ηλίθιε να διαβάσεις τα συμβόλαια που έχουμε, βλαμένε κοπμπλεξικέ. Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτε πανηλίθιε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.