ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΦΑΜΕΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 Π.Μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πανσαλαμίνιος Σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»
Για την επίλυση του δασικού προβλήματος
Πάρου 9 Αιάντειο Σαλαμίνας
Email enotitasalaminas@yahoo.gr

Προς Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος
Σαλαμίνα 6/3/2016

Αγαπητέ κε Υπουργέ

Σας καλούμε στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ με θέμα το δασικό πρόβλημα
Οι Δασικοί χάρτες στη Σαλαμίνα ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί, αλλά είναι νοητό ότι υπάρχει κοινωνική αναστάτωση μετά από τις αλλεπάλληλες κοινωνικές εκρήξεις που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα όταν αναρτώνται οι δασικοί χάρτες.
-->


Η οικιστική πύκνωση ήταν ένα πρώτο μεγάλο βήμα για επίλυση του δασικού προβλήματος που μας ανακουφίζει προσωρινά και μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε για την τελική επίλυση του. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα όπως γνωρίζετε. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον προκάτοχό σας κ. Τσιρώνη αρκετές φορές μαζί με το σύνολο των Συλλόγων της Ανατολικής Αττικής και της Κορίνθου. Μέσα από αυτόν τον διάλογο και την αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος προέκυψε η οικιστική πύκνωση. Αυτός ο διάλογος θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί μαζί σας μέχρι τελικής λύσης του προβλήματος. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών όπως γνωρίζετε δημιουργεί κοινωνικές εκρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Στη Σαλαμίνα έχουμε 5000 σπίτια εκ των οποίων 500 έχουν τεράστια πρόστιμα και 30.000 οικόπεδα που βρίσκονται σε φερόμενες δασικές εκτάσεις, γιατί έτσι ήθελαν αυτοί που με πολύ επιπολαιότητα έκαναν τις φωτοερμηνείες των αεροφωτογραφιών του 1945 και μετέτρεψαν τις αγροτικές εκτάσεις σε δασικές. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών και η οικιστική πύκνωση φανερώνουν πλέον το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει η πολιτεία με ρεαλισμό θάρρος και τόλμη να προχωρήσει στην τελική λύση του προβλήματος.
 Θα ήταν μεγάλη χαρά μας να είσθε κοντά μας στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε, όπου θα έχουμε εμείς την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την πολιτεία για τη οικιστική πύκνωση αλλά και εσείς να μιλήσετε στους πολίτες το τι σχεδιάζει η πολιτεία για τα επόμενα βήματα μέχρι να φθάσουμε στην λύση του προβλήματος, διότι τα προβλήματα παραμένουν.

Για τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Μάνος Δερτούζος