Μάνος Δερτούζος:"Γιατί θα απουσιάσω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27/3"

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΕΣ.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ – ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Την Δευτέρα έχει Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Συμβούλιο αυτό θα εκλεγούν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Νομικών προσώπων. Ένα από αυτά είναι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας. Πολύς λόγος έγινε τελευταία, για τις υποψηφιότητες στην θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται με τα κοινά της Σαλαμίνας. Επειδή την Δευτέρα θα απουσιάσω και πιθανόν μερικοί να πουν, ότι εσκεμμένα απουσίασα για να μη πάρω θέση στην ψηφοφορία για ανάδειξη του νέου Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, θέλω να πω τα εξής:
-->


Στην ενασχόλησή μου με τα κοινά στα τελευταία 27 χρόνια προσπαθώ να τηρώ τρεις αξίες. ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΙΜΙΟΣ- ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Στεκόμενος στην Τρίτη αξία αυτή του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, οφείλω να πω γιατί θα απουσιάσω την Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο παρ όλο που αυτό θεωρείται προσωπικό θέμα.
Την Δευτέρα το πρωϊ θα βρίσκομαι στον Ευαγγελισμό για μία επέμβαση η οποία έχει προγραμματισθεί από καιρό. Είναι φυσιολογικό λοιπόν την Δευτέρα το απόγευμα να μην μπορώ να παραβρεθώ.
Συγχρόνως όμως για να έχεις αληθή πολιτικό λόγο και νομίζω ότι είναι αυτό που εκτιμάται από την κοινωνία, θέλω να προσθέσω την πολιτική μου άποψη.
Έχω μάθει να έχω την άποψή μου και την πολιτική μου θέση και αυτή να την εκφράζω ελεύθερα. Είναι γεγονός και φυσικό επόμενο, όταν εκφέρεις την άποψή σου να υπάρχουν μερικοί που θα διαφωνούν και πιθανόν να έχεις την αρνητική τους κριτική. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα εκτιμηθείς από πάρα πολλούς και πιθανόν και από αυτούς που διαφωνούν μαζί σου, γιατί θα εκτιμήσουν τον αληθή και αξιόπιστο πολιτικό λόγο σου.
Έχω μία πάγια πολιτική θέση την οποία έχω δημοσιοποιήσει , ότι τα αξιώματα στον Δήμο πρέπει να αλλάζουν πρόσωπα στα μισά της Δημοτικής θητείας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που αποτελούν εξαιρέσεις. Οι λόγοι είναι πολλοί που ίσως δεν είναι του παρόντος να αναφέρω.
Θεωρώ και πιστεύω επίσης ότι οι απόψεις ενός πολιτικού προσώπου (και στην προκειμένη περίπτωση η δική μου) δεν μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις, διότι τότε δεν θα είμαι πολιτικά αξιόπιστος με αυτά που πρεσβεύω.

Εύχομαι σε όλα τα Νομικά πρόσωπα που θα εκλεγούν καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό της Σαλαμίνας.
Υ.Γ Οι αγαπημένοι φίλοι μην ανησυχούν. Στο Ευαγγελισμό θα ….φιλοξενηθώ για λίγο και την ίδια μέρα θα αποχωρήσω. Μας περιμένει πολύ δουλειά με το δασικό πρόβλημα στο οποίο οι εξελίξεις τρέχουν