Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Αύξηση 80-120% τροφείων Παιδικών Σταθμών

Γονείς διαµαρτυρήθηκαν στον «Συνήγορο του Πολίτη» για αύξηση τροφείων σε Δηµοτικούς Παιδικούς Σταθµούς µετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επρόκειτο δε για σηµαντικές αυξήσεις, σε ποσοστό 80 - 120%, χωρίς παράλληλα να υπάρχει κάποια µεταβολή ή βελτίωση στις προσφερόµενες παροχές!


Η αιφνίδια και υπολογίσιµη αύξηση ανακοινώθηκε τον Σεπτέµβριο, όταν δηλαδή είχαν ολοκληρωθεί οι εγγραφές (βάσει αιτήσεων που είχαν υποβληθεί από τον Μάιο - Ιούνιο 2016), τα δε παιδιά είχαν ήδη τοποθετηθεί και φοιτούσαν στους σταθµούς. Επισημαίνεται ότι, σ’ αυτό το χρονικό σηµείο οι γονείς είχαν κάνει τον προγραµµατισµό τους και δεν είχαν πλέον δυνατότητα εγγραφής του παιδιού σε άλλον σταθµό.
-->


Ως αιτιολογία για την απόφαση αύξησης των τροφείων, οι Δήµοι επικαλούνταν µείωση των εσόδων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr πρόκειται για τους Δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, με τον "Συνήγορο" να επισημαίνει στις Δημοτικές Αρχές ότι, η ενέργεια αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε το άρθρο 9 του Πρότυπου Κανονισµού Λειτουργίας των ∆ηµοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθµών (ΚΥΑ 16065/2002) που ορίζει ότι, «στην περίπτωση επιβολής οικονοµικής εισφοράς, αυτή πρέπει να γνωστοποιείται µε ανάρτηση πριν την έναρξη του χρονικού διαστήµατος υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή». Για τον λόγο αυτό ζήτησε την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων των Δήµων, που δεν µπορούσαν να ισχύσουν και να εφαρµοστούν σε αυτό το χρονικό διάστηµα για λόγους νοµιµότητας. Επίσης, ζήτησε από την αρµόδια Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Μακεδονίας – Θράκης τον έλεγχο των υποθέσεων αυτών.
Ασκώντας έλεγχο νοµιµότητας, η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση ακύρωσε τις αποφάσεις αναπροσαρµογής - αύξησης των τροφείων βάσει, µεταξύ άλλων, του σκεπτικού που είχε παρατεθεί από τον «Συνήγορο του Πολίτη». Οµοίως απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Δήµων κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/3/17 22:01

  Ετσι και εδω στην Σαλαμινα,
  αυξηθηκαν τα τροφεια και
  Εκλεισαν -Συνχωνεψαν τον ενα απο τους δυο παιδικους.

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/3/17 07:40

  Δυστυχώς η φιλοσοφία του σουλτάνου είναι αυτή που γράφει ο 01:46,"εγώ πλήρωσα γιά να βγείτε,εγώ θα κάνω ότι θέλω" δηλαδή δεν δικαιούστε να έχετε άποψη.Εγώ είμαι αυτός που πληρώνει και εγώ αυτός που θα διατάζει.
  Βέβαια δεν φτάσαμε τυχαία σαυτή τη κατάσταση,ο σουλτάνος ήταν γνωστός και μόνο λίγοι ήταν αυτοί που ήλπιζαν σε κάτι διαφορετικό αφού ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να ...επιστρέψουν στο ταμείο όσα είχαν όλα αυτά τα χρόνια "εξέλθει" και μάλιστα "εντόκως".
  Μπροστά λοιπόν σαυτή την επιθυμία του δεν λογαριάζει ΚΑΝΕΝΑΝ,ούτε δήθεν δήμαρχο πόσο μάλλον δημοτικό σύμβουλο,γιαυτόν ένας ήταν,είναι και παραμένει ο στόχος όλα τάλλα είναι λόγια του καφενέ.
  Φυσικά σαυτό το χρονικό σημείο θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες τους απέναντι στη Σαλαμίνα και να αντιδράσουν κατά το δοκούν.
  Λογικές "γιουσουφάκι" όπως ξεδιάντροπα έχουμε από τον κ.Σοφρά και την κ.Μπεγνή δεν συμβαδίζουν ή δεν θα πρέπει να συμβαδίζουν με την πρακτική όσων θέλουν να λένε ότι αγαπάνε πραγματικά τη Κούλουρη.
  Δεν μπορούν όσοι ξεδιάντροπα έχουν οικονομικό όφελος από την σημερινή διοίκηση του δήμου να απαλλοτριώνουν τον θεσμικό τους ρόλο και από έλεγχο που οφείλουν να κάνουν να γίνονται αβανταδώροι του σουλτάνου γιά επίτευξη των πιό πάνω στόχων του.
  Σαυτή την αρρωστημένη κατάσταση έχουμε και το "φαινόμενο" Πολύζου,μιάς παρουσίας που ήδη έχει γράψει με τα χειρότερα σχόλια την δράση της αφού ως το "απόλυτο" γιουσουφάκι πραγματοποίησε τις ορέξεις του σουλτάνου κατά τον καλύτερο τρόπο αδιαφορώντας γιά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των "αντιπάλων" του σουλτάνου.
  Όμως αγαπητοί μου συμπατριώτες δεν φτάνουν όλα αυτά και γιαυτό μετά την τελευταία διαπαραταξιακή αντίδραση των μελών του δημοτικού συμβουλίου μπροστά σαυτό το νοσηρό φαινόμενο "Πολύζου",έχουμε την δικτακτορική επιθυμία του σουλτάνου να την επιβάλλει στην θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου γιατί έτσι γουστάρει,γιατί έτσι πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει την λειτουργία του κορυφαίου δημοκρατικού οργάνου του δήμου.
  Επειδή πιστεύω και περιμένω να δω απόλους τους αξιοπρεπείς και κυρίως δημοκρατικούς δημοτικούς συμβούλους έμπρακτα την αντίδρασή τους κλείνω με την φράση "ες αύριον τα σπουδαία"
  ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/3/17 13:00

  Μία παρατήρηση για όσα γράφει ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ πιό πάνω.
  Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία. Σημαίνει σεβασμός πρώτα από όλα στους συνανθρώπους μας, στους νόμους και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Για την περίπτωση της Προέδρου, αν θέλει κάποιος να αυτοαποκαλείται δημοκράτης θα πρέπει να σέβεται τον Κανονισμό Λειτουργίας του δημ συμβουλίου. Εδώ είχαμε μια Πρόεδρο που τηρούσε με ευλάβεια τον Κανονισμό και έναν σύμβουλο που διαρκώς καταπατούσε τον κανονισμό. Ποιός λοιπόν είναι ο δημοκράτης; Ένας που δεν σέβεται τη διαδικασία και θέλει να είναι υπεράνω του νόμου γιατί έτσι γουστάρει, είναι δημοκράτης; Ένας που ορμάει στα έδρανα του Προεδρείου και πετάει τα μικρόφωνα της Προέδρου στο πάτωμα, είναι δημοκράτης ή αλήτης;
  Γιαυτό λοιπόν γιαννάκι, μη προκαλείς και κάντο ΜΟΚΟ όπως σου ΄πε και ο εφιάλτης σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.