Εκστρατεία ενημέρωσης από την ΚΕΔΕ για «Καλλικράτη» και εκλογικό νόμο

Από τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινά η ΚΕΔΕ «οδοιπορικό» ενημέρωσης των αιρετών της αυτοδιοίκησης Α' βαθμού, για τις θέσεις της στην προωθούμενη μεταρρύθμιση στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο.

-->


Στις ΓΣ θα παρίσταται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

«Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α' Βαθμού και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους» αναφέρει η ΚΕΔΕ.

Σε μήνυμα του ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνει ότι «η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, γι' αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση απ' όλους. Δεν θα επιτρέψουμε, τονίζει, να γίνει η αυτοδιοίκηση κομματικό λάφυρο κανενός».

Την αντίθεσή της, σε αυτή την «πορεία προς το λαό», όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά, εξέφρασε η παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» στην ΚΕΔΕ, επικεφαλής της οποίας είναι ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας.

Σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί των πρόεδρο της ΚΕΔΕ για «καθυστερημένη προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη μηδενιστική αντιπολίτευση της ΝΔ και της παράταξης του χώρου του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ, που έχει δηλώσει και στο συνέδριο ως πρώτο στόχο της αυτοδιοίκησης την ανατροπή της κυβέρνησης».