Για τις νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις ενημερώθηκε η Δήμαρχος Σαλαμίνας

Το εμπορικό και πολεμικό λιμάνι του αρχαίου Δήμου της Σαλαμίνας κατόρθωσαν να χαρτογραφήσουν Έλληνες αρχαιολόγοι, σύμφωνα με τους οποίους είναι αυτό όπου συγκεντρώθηκαν τμήματα του ελληνικού στόλου πριν από την ιστορική ναυμαχία του 480 π.Χ. και τη νίκη επί των Περσών.

-->
Η Προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αγγελική Σίμωση και ο συνεργάτης της Ηλίας Σπονδίλης στέλεχος της 3ης Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων επισκέφτηκαν το Αρχαίο λιμάνι προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συμπληρωματικές εργασίες αεροφωτογράφησης με το αεροπλανάκι drone που χτένισε την περιοχή.


Από τις φωτογραφήσεις αυτές θα προκύψει ο πρώτος λεπτομερής χάρτης του `Ορμου των Αμπελακίων ( Αρχαίο Λιμάνι ) όπου θα αποτυπώνονται όλες οι καταβυθισμένες αρχαιότητες.
Ο καθηγητής κ Γ. Λώλος μαζί με την ομάδα του που έχουν αναλάβει τις εργασίες, τόνισε ότι ο χώρος επιβάλλεται να ευπρεπιστεί, ώστε να γίνει επισκέψιμος.


Σύντομα λοιπόν θα υπάρχει επαφή με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου προκειμένου να ενημερωθούν αμφότερες πλευρές για την εξέλιξη των ανασκαφών με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής Σαλαμίνας .