ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ για τη μείωση του κόστους της καθημερινής μετακίνησης στα δρομολόγια της Σαλαμίνας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
για τη μείωση του κόστους της καθημερινής μετακίνησης στα δρομολόγια της Σαλαμίνας

Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε σε νησιωτικές περιοχές έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μαζί με τα βάρη που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων και οδηγεί το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων όλο και πιο χαμηλά, επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τις μεγάλες αποστάσεις και το υψηλό κόστος μετακίνησης από και προς τα σχολεία που υπηρετούμε.

-->


Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών που μετακινούνται καθημερινά σε μακρινές περιοχές ή ζουν μακριά από τις εστίες τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια και ΚΤΕΛ και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης για τη στέγαση και τη σίτιση των συναδέλφων που ζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Απαιτούμε επέκταση της μείωσης κατά 50% στην καθημερινή μετακίνηση των εκπαιδευτικών (με ΙΧ ή από Πειραιά) σε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στα ΚΤΕΛ της Σαλαμίνας.